Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας επιστρατεύεται για την εκλογή του νέου Πάπα - iefimerida.gr

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας επιστρατεύεται για την εκλογή του νέου Πάπα

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας επιστρατεύεται για την εκλογή του νέου Πάπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλή τεχνολογία έχει επιστρατεύσει το Βατικανό, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν διαρροές πληροφοριών κατά την διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα που ξεκινάει αύριο στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα.

Ο όρος Κονκλάβιο προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «Con Clave», (= «με κλειδιά»), καθώς παλιότερα κλείδωναν κυριολεκτικά τους καρδιναλίους μέσα στο παρεκκλήσι ώσπου να εκλέξουν τον νέο Πάπα.

Ωστόσο, φέτος το Βατικανό θα ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις, αφού εκτός από τις κλειδωμένες πόρτες, η απόλυτη μυστικότητα θα διασφαλιστεί με ειδικό εξοπλισμό (jammers) ο οποίος θα μπλοκάρει τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, κόβοντας κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Παράλληλα, πριν απομονωθούν οι καρδινάλιοι, υπεύθυνοι ασφαλείας του Βατικανού θα ελέγξουν όλους τους χώρους με ειδικές συσκευές, για να εντοπίσουν τυχόν κρυμμένους «κοριούς» που μπορεί να έχουν τοποθετηθεί για να καταγράψουν την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ