Τουλάχιστον 1.200 νεκρά γουρούνια βρέθηκαν σε ποταμό της Σαγκάης [βίντεο] - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 1.200 νεκρά γουρούνια βρέθηκαν σε ποταμό της Σαγκάης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαρισμένες είναι οι τοπικές αρχές της Σαγκάης, όταν εντόπισαν τα πτώματα τουλάχιστον 1.200 γουρουνιών να επιπλέουν στον ποταμό Χουανγκπού ο οποίος χρησιμοποιείται για παροχή πόσιμου νερού στην περιοχή Ζετζιάνγκ.

Όπως αναφέρει το CNN ο λόγος που βρέθηκαν τα πτώματα των ζώων στο ποτάμι παραμένει άγνωστος, ωστόσο οι αρχές το συνδέουν με τα κρούσματα μαζικών θανάτων γουρουνιών από αρρώστια σε γειτονικό χωριό στις εκβολές του ποταμού.

Η Σου Ρονγκ, διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος της Σαγκάης, Σονγκγιάνγκ, ζητάει την άμεση παρέμβαση των αρχών, αφού το ζήτημα της μόλυνσης είναι υψίστης σημασίας: «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να τα απομακρύνουμε όλα (τα πτώματα) ώστε να μη μολύνουν το νερό»

Η κυβέρνηση της Σαγκάης αναφέρει σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της σήμερα ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να περισυλλέγουν πτώματα από τον ποταμό και ότι παρακολουθούν στενά την ποιότητα των υδάτων του ποταμού παρότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ίχνη μόλυνσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ