Πρώην Α/ΓΕΣ: Έκοψαν τους μισθούς μας, χωρίς καν να ενημερώσουν τα Γενικά Επιτελεία - iefimerida.gr

Πρώην Α/ΓΕΣ: Έκοψαν τους μισθούς μας, χωρίς καν να ενημερώσουν τα Γενικά Επιτελεία

Πρώην Α/ΓΕΣ: Έκοψαν τους μισθούς μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης παρέδωσε την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο πρώην πλέον Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης, ο οποίος στην ημερησία διαταγή που εξέδωσε αφήνει αιχμές για τους λόγους που αποστρατεύτηκε, ενώ είπε ότι οι μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών, έγιναν χωρίς να ενημερωθούν καν οι αρχηγοί των Επιτελείων.

Ο κ. Γκίνης, καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυναμέων στην ημερησία διαταγή που εξέδωσε την ημέρα της αποστρατεία του, κάνοντας λόγο για παρεμβατισμό στο έργο του από «ανεύθυνους και άσχετους με την Άμυνα παράγοντες» ενώ άφησε και αιχμές για την αποστρατεία του μόλις επτά μήνες αφού ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αναμφισβήτητα, η αποστρατεία ενός Α/ΓΕΣ επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τριών αρχηγών σε διάστημα 16 μηνών, προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά για τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της Χώρας από τους αρμοδίους».

Συνεχίζοντας, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε και στις σκληρές περικοπές που υφίστανται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι όλα τα αρχηγεία των σωμάτων του στρατού, είχαν εναντιωθεί σε περαιτέρω μειώσεις, «όχι γιατί οι στρατιωτικοί αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της κοινωνίας, ή γιατί απαιτούσαμε ειδική μεταχείριση, αλλά γιατί είχαν ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις» όπως δήλωσε, χωρίς όμως να εισακουστούν ποτέ, ενώ για τα μέτρα ανέφερε πως «ελήφθησαν ερήμην των Γενικών Επιτελείων, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ