Ορθόδοξος επίσκοπος δημοπράτησε το Ρόλεξ του για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκκλησίας - iefimerida.gr

Ορθόδοξος επίσκοπος δημοπράτησε το Ρόλεξ του για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκκλησίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία χώρα, στην οποία ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ, δεν εκπλήσσει καθόλου του γεγονός ότι ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στη δημοπράτηση ενός χρυσού Ρόλεξ, το οποίο ανήκε στον επίσκοπο Νικόλαο της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία, με τιμή εκκίνησης τα 5.000 ευρώ.

Ο επίσκοπος της βουλγαρικής ορθόδοξης εκκλησίας αποφάσισε να προσφέρει το πολυτελές ρολόι για να πληρώσει τον ύψους 1.300 ευρώ λογαριασμό του ηλεκτρικού της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, δίχως επιτυχία όμως.

«Καλύτερα να πάω στον παράδεισο χωρίς ρολόι, παρά στην κόλαση με ρολόι», φέρεται να δήλωσε ο επίσκοπος σε κρατικά ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας.

Η ορθόδοξη εκκλησία της Βουλγαρίας έχει δεχτεί πολλάκις κριτική για το συσσωρευμένο πλούτο της, ενώ προσφάτως ο πατριάρχης Κύριλλος εμφανίστηκε ενώπιον των πιστών μέσα σε πολυτελή υβριδική λιμουζίνα Lincoln MKZ, από το ανοικτό παράθυρο της οποίας έραινε τα πλήθη με αγιασμό.

Όλα αυτά υπό το φως πρόσφατης έρευνας, η οποία αποκάλυψε τους αρραγείς δεσμούς της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ