Εκδίκηση των Πυρήνων της Φωτιάς βλέπει η ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα στην εταιρεία κούριερ - iefimerida.gr

Εκδίκηση των Πυρήνων της Φωτιάς βλέπει η ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα στην εταιρεία κούριερ

Εκδίκηση των Πυρήνων της Φωτιάς βλέπει η ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα στην εταιρεία κούριε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη βόμβας το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδαμαντος 71 στο Παγκράτι. Πρόκειται για την εταιρεία, μέσω της οποίας δύο μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιά» είχαν επιχειρήσει την 1η Νοεμβρίου του 2010 να στείλουν δύο δέματα βόμβες και τελικά συνελήφθησαν. Ετσι η ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείει το χτύπημα να ήταν πράξη εκδίκησης από τα μέλη της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως ο υπάλληλος της εταιρίας κούριερ που έχει σκάσει η βόμβα στα χέρια του, είχε δεχθεί απειλές. Στην εταιρεία είχε σταλεί σφαίρα σε μια επιστολή, ενώ επικριτικά σχόλια για τους υπαλλήλους της εταιρείας κούριερ περιείχε και η επόμενη προκήρυξη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως αναφέρει και tovima.gr η χθεσινοβραδινή επίθεση φαίνεται πως έχει έντονο άρωμα από τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ δεν αποκλείεται να συνδέεται και με την πρόσφατη εναπόθεση τεσσάρων τσαντών με εκρηκτικά σε διάφορα σημεία στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται πως στο Παγκράτι είχε εντοπιστεί και ένα από τα κρησφύγετα των ληστών της Κοζάνης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο των γραφείων, στον πρώτο όροφο του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένες μοτοσυκλέτες.

Η σύλληψη των δύο μελών των Πυρήνων της Φωτιάς το Νοέμβριο του 2010

Η σύλληψη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στους «Πυρήνες», Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου, τον Νοέμβριο του 2010, έγινε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας ταχυμεταφορών. Ενα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα, επρόκειτο να σταλεί στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού. Συνολικά εκείνη την ημέρα είχε σχεδιαστεί να σταλούν 14 δέματα- βόμβες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι Αργυρού και Τσάκαλος, είχαν επάνω τους ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και δύο τσαντάκια μέσης. Στο πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες φορούσε περούκα, καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ