43 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Αυλωνίτη, αλησμόνητη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] - iefimerida.gr

43 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Αυλωνίτη, αλησμόνητη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Βασίλης Αυλωνίτης ανήκει στην χρυσή ομάδα των ηθοποιών που έκαναν τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο τόσο αξιόλογο και ξεχωριστό. Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από το θάνατό του.

Ο Βασίλης Αυλωνίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1904. Η ενασχόλησή του με την υποκριτική έγινε εντελώς τυχαία. Δούλευε στα παρασκήνια ενός θεάτρου στο Θησείο, όταν οι συνάδελφοί του τον έσπρωξαν για πλάκα στη σκηνή, την ώρα που η πλατεία ήταν γεμάτο κόσμο. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα αμηχανίας, ο Αυλωνίτης άρχισε να χορεύει κωμικά και να κάνει με πλάκα με το κοινό που τον αποθέωσε από το πρώτο κιόλας βράδυ.

Οι συνεργασίες του αμέτρητες και με όλα τα μεγαθήρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ο Βασίλης Αυλωνίτης πέθανε στις 10 Μαρτίου του 1970 από καρδιακή προσβολή.

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες του ήταν φυσικά το Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο με τη Τζένη Καρέζη και τον Μίμη Φωτόπολο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ