Ποια ήταν τα «καταφύγια» των Ελλήνων καταθετών την περίοδο της μεγάλης κρίσης - iefimerida.gr

Ποια ήταν τα «καταφύγια» των Ελλήνων καταθετών την περίοδο της μεγάλης κρίσης

Ποια ήταν τα «καταφύγια» των Ελληνων καταθετών την περίοδο της μεγάλης κρίσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έξαρση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα οδήγησε πολλούς καταθέτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες της χώρας μας και να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό. Πού, όμως, κατέληξαν τα χρήματα αυτά;

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», οι χώρες Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία και Κύπρος ήταν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Eλλήνων καταθετών κατά τη διετία 2011-2012.

Βεβαίως, η Βρετανία και κυρίως, η Αγγλία- θεωρείται από πολλούς οικονομικούς αναλυτές, ως ένας ασφαλής τόπος για μεταφορά χρημάτων, επειδή υπάρχει μεγάλη ευελιξία του τραπεζικού της συστήματος, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και στενή σχέση με τη χώρα μας, καθώς πολλοί επιλέγουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως τόπο για να σπουδάσουν (οι ίδιοι ή τα παιδιά τους), να επεκταθούν επιχειρηματικά, να εργαστούν ή ακόμα και να ζήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο η επιλογή της Ολλανδίας αποτελεί μία έκπληξη, αν και θεωρείται ως μια υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης χώρα, με εύρωστη οικονομία.

Ακολουθεί η Γερμανία, με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς και η Ελβετία, η πλέον «ασφαλής» επιλογή για ολόκληρη τη «Γηραιά Ηπειρο». Αμφότερες θα μπορούσαν να βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα προτίμησης των Ελλήνων, ωστόσο ειδικά στην Ελβετία, η ζωή είναι αρκετά ακριβή.

Ως μία πολύ λογική επιλογή βρίσκεται στην πέμπτη θέση η Κύπρος, με πλεονεκτήματα τη στενή σχέση με την Ελλάδα, την κοντινή απόσταση αλλά και την παρουσία κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ