Πρόωρες συγχωνεύσεις στις τράπεζες φέρνουν τα stress-test - iefimerida.gr

Πρόωρες συγχωνεύσεις στις τράπεζες φέρνουν τα stress-test

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγχος στα επιτελεία μεγάλων ελληνικών τραπεζικών ομίλων δημιουργεί η αλλαγή επί το αυστηρότερον των όρων των stress-test που θα διεξαχθούν εντός του Ιουλίου. Τα νέα κριτήρια για να κριθεί ότι μία τράπεζα μπορεί να ανταπεξέλθει σε περίοδο αναταράξεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι κατά πολύ πιο αυστηρά από τα προηγούμενα και παράγοντες του τραπεζικού χώρου εκτιμούν ότι κατά την εφαρμογή της δοκιμασίας τον προσεχή Ιούλιο δύο ελληνικές τράπεζες ίσως και να μην καταφέρουν να τα περάσουν, με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν γι' αυτές.

Η αλλαγή των όρων διεξαγωγής των stress test, για την οποία οι Διοικητές τους ενημερώθηκαν μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε, ίσως είναι και ο καταλύτης για την επιτάχυνση των διεργασιών προς την κατεύθυνση των συγχωνεύσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Πριν την μεταβολή των όρων όλοι, όταν ερωτώντο, παρέπεμπαν σε εξελίξεις μετά τον Ιούλιο, μέσα στο βαθύ καλοκαίρι. Τώρα ίσως όλα γίνουν νωρίτερα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ