Αβραμόπουλος: «Ευαγγέλιο οι διεθνείς συμβάσεις» – Νταβούτογλου: «Δεν κινούμαστε με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας» - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: «Ευαγγέλιο οι διεθνείς συμβάσεις» – Νταβούτογλου: «Δεν κινούμαστε με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας»

Αβραμόπουλος: «Ευαγγέλιο οι Διεθνείς Συμβάσεις» – Νταβούντογλου: «Δεν κινούμαστε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίοι αντίθετοι για τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Αχμέτ Νταβούτογλου, αντίστοιχα, αναφορικά με το θέμα της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου πελάγους.

Καταρχάς, ο κ. Αβραμόπουλος κάνει λόγο για μια έντιμη διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών και στο πλαίσιο αυτό καλεί την Αγκυρα να αποφύγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξελίξει διερευνητικές επαφές στην οριοθέτησή της από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο.

«Ευαγγέλιο είναι για την Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο» διαμηνύει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αβραμόπουλος.

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενείται συνέντευξη και του κ. Νταβούτογλου, ο οποίος τονίζει πως η επίλυση των όποιων προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διμερή διάλογο. Ωστόσο καθιστά σαφές ότι η Αγκυρα δεν κινείται με βάση τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία άλλωστε η Τουρκία δεν έχει επικυρώσει.

Μάλιστα, στο θέμα της ΑΟΖ ο κ. Νταβούτογλου δηλώνει πως «κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία που έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο» και πως η χώρα του έχει δικαίωμα να διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ