Αμερικανική «σφήνα» στις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες - iefimerida.gr

Αμερικανική «σφήνα» στις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες

Αμερικανική «σφήνα» στις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που στην Ελλάδα είναι «παγωμένα» τα εξοπλιστικά προγράμματα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες ερίζουν για την παραχώρηση-δανεισμό πολεμικού υλικού στη χώρα μας.

Μετά τη γαλλική πρόταση για μακροχρόνια μίσθωση φρεγατών και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ), οι Αμερικανοί έκαναν τη δική τους παρέμβαση, που αφορά στην παραχώρηση, μέσω διακρατικής συμφωνίας, τεσσάρων ΑΦΝΣ από τα πλεονάζοντα υλικά του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και μια σύμβαση ανακατασκευής - εκσυγχρονισμού τους από τη Lockheed Martin.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή», τα αεροσκάφη (τύπου P3C) θα είναι διαθέσιμα προς παραχώρηση εντός του έτους έναντι μηδενικού ή συμβολικού τιμήματος, με το συνολικό κόστος αναβάθμισής τους να υπολογίζεται σε περίπου 250 εκατ. δολάρια, κατανεμημένα σε μία πενταετία.

Από την πλευρά της, η αμερικανική πλευρά κάνει λόγο για εξασφαλισμένη συμβατότητα των εν λόγω αεροσκαφών με τα υπόλοιπα συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την πρόταση ως ιδιαίτερα συμφέρουσα για τη χρονική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ