Ο ρόλος της κρίσης στην αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης γυναικών - iefimerida.gr

Ο ρόλος της κρίσης στην αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης γυναικών

Ο ρόλος της κρίσης στην αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης των γυναικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το ποσοστό των Ελληνίδων που κακοποιούνται από τους συζύγους τους ή τους συντρόφους τους, αλλά και για το ρόλο της κρίσης στην αύξηση των περιστατικών αυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, μία στις τέσσερις γυναίκες έχει πέσει θύμα βίας από τον σύντροφό της.

Με τόν όρο κακοποίηση δεν νοείται μόνο η σωματική, αλλά σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται και η ψυχολογική η σεξουαλική, ακόμη και με τη μορφή εκφοβισμού, που έχει σαν συνέπεια τον κοινωνικό αποκλεισμό των γυναικών – θυμάτων.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην αύξηση του ποσοστού των γυναικών που υφίστανται κακοποίηση συμβάλει και η οικονομική κρίση, καθώς αρκετοί σύντροφοι με αυτόν τον τρόπο ξεσπούν για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ανεργία ή η οικονομική δυσπραγία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ