«Βαθύ ΠΑΣΟΚ» σε Βενιζέλο: Μην κάνεις τον Ανδρουλάκη γραμματέα, θα σου πάρει το κόμμα - Τον απειλούν με αποχωρήσεις - iefimerida.gr

«Βαθύ ΠΑΣΟΚ» σε Βενιζέλο: Μην κάνεις τον Ανδρουλάκη γραμματέα, θα σου πάρει το κόμμα - Τον απειλούν με αποχωρήσεις

«Βαθύ ΠΑΣΟΚ» σε Βενιζέλο: Μην κάνεις τον Ανδρουλάκη γραμματέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγάλο δίλημμα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Και ακριβώς επειδή δέχεται μεγάλες και έντονες πιέσεις, εξωθεσμικές και πολιτικές, σκέφτεται να αναβάλει τη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος οργάνου για την εκλογή γραμματέα ίσως ακόμη και για μετά την Καθαρή Δευτέρα, για να πέσουν οι τόνοι και να καταλαγιάσουν τα πάθη που αναπτύχθηκαν μετά το συνέδριο ανάμεσα στα στελέχη της δικής του ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μεγάλη μερίδα στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο δεν επιθυμούν το Νίκο Ανδρουλάκη για γραμματέα του κόμματος. Πιστεύουν ότι ο πρώτος σε σταυρούς ψήφους στο συνέδριο βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Κώστα Σκανδαλίδη και την ομάδα Παπανδρέου και «μέσα σε έξι μήνες θα μπορεί να πάρει από τον κ. Βενιζέλο το κόμμα».

«Επομένως, δεν έχει νόημα να τοποθετηθεί στη θέση αυτή», λένε στο iefimerida.gr εκείνοι που είναι απέναντι στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν, πως ούτε η Φώφη Γεννηματά βλέπει με θετικό μάτι μια τέτοια υποψηφιότητα. Η ίδια δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Ωστόσο στελέχη του κλίματος Βενιζέλου αναφέρουν πως η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, έλεγαν ότι υπάρχει περίπτωση να μην είναι ούτε και ανάμεσα στα στελέχη του νέου πολιτικού συμβουλίου.

Παρόλα αυτά, όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολο για τον κ. Βενιζέλο να αρνηθεί τελικά τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρώτος σε σταυρούς και νέος σε ηλικία και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να δείξει έμπρακτα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού αλλά και να εμφανίσει στην ουσία τον αντίπαλο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι και νεότερός του.

Τι απαντούν οι αντίθετοι σε όλα αυτά; Οτι τότε δεν θα είναι ο Βενιζέλος πρόεδρος γιατί εκτιμούν πως αν γίνει ο κ. Ανδρουλάκης γραμματέας τότε, πολύ απλά, είναι θέμα χρόνου οι εξελίξεις στο κόμμα.

Μόλις ο Αντώνης Σαμαράς αισθανθεί ότι δεν του κάνει ο Βενιζέλος, τότε το σύστημα θα τον θέσει εκτός... έλεγαν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου που είναι αντίθετοι στο νεαρό στέλεχος της Ιπποκράτους.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα μέσα από δημοσιεύματα, ο κ. Βενιζέλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα επιλέξει. Γι' αυτό και σκέφτεται να γίνει μόνο η εκλογή γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και όχι η εκλογή γραμματέα του κόμματος η οποία μπορεί αν τελικά δεν βρεθεί η μέση τομή, να διεξαχθεί μετά τις Απόκριες.

Αν πάντως ισχύσει αυτό που διαρρέεται από άλλες πλευρές, ότι δηλαδή έκλεισε η θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη, τότε υπάρχει σκέψη ακόμη και να αποχωρήσουν στελέχη προσκείμενα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, ως ένδειξη διαφωνίας.

Μέχρι στιγμής, διαβεβαιώνουν πολύ κοντινά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου ότι το θέμα γραμματέα της ΚΕ παραμένει ακόμη ανοικτό προς συζήτηση ενώ διάφοροι άλλοι συνεργάτες του, όχι πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκονται κοντά του, παίρνουν γνώμες από διάφορα άλλα στελέχη τις οποίες μεταφέρουν στον έκτο όροφο της Ιπποκράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ