Αχμαντινετζάντ: Ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον κρυμμένο ιμάμη - iefimerida.gr

Αχμαντινετζάντ: Ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον κρυμμένο ιμάμη

Αχμαντινετζάντ : Ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Κρυμμένο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο οποίος τόνισε ότι ο εκλιπών πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον κρυμμένο ιμάμη, που οι σιίτες μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα επανεμφανιστεί για να φέρει την παγκόσμια ειρήνη.

Μετά τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας το Ιράν κήρυξε μία ημέρα εθνικού πένθους, ενώ ο Αχμαντινετζάντ, ως στενός σύμμαχός του, είναι ανάμεσα σε πολλούς ηγέτες χωρών που ταξίδεψαν στη χώρα για να παραστούν στην κηδεία.

Η συλλυπητήρια επιστολή που δημοσιεύθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του Αχμαντινετζάντ, αναφέρει ότι ο Ούγκο Τσάβες θα επιστρέψει μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Ιμάμη Μαχντί, το ιερό πρόσωπο των σιιτών.

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια του προέδρου του Ιράν προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση ορισμένων ιερωμένων που κάνουν λόγο για ασέβεια.

«Οι όροι που χρησιμοποίησε ο κ. Αχμαντινετζάντ για να περιγράψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας δεν είναι ορθοί για εμάς» φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr, ο Γορμπαναλί Ντορί Νατζαφαμπαντί, υψηλόβαθμο μέλος της Συνέλευσης των Ειδικών.

«Φυσικά μπορεί κάποιος να στείλει μια διπλωματική επιστολή χωρίς να εμπλακεί σε θρησκευτικά ζητήματα», είπε από την πλευρά του ο σκληροπυρηνικός ιεροκήρυκας Αχμαντ Χαταμί ενώ ο βουλευτής Μοχαμάντ Τακί Ραχμπάρ είπε ότι τα σχόλια του προέδρου ήταν «ασφαλώς λανθασμένα και υπερβολικά».

Για την ιστορία ο Ιμάμης Μαχντί είναι ιερό πρόσωπο των σιιτών οι οποίοι θεωρούν ότι έχει κρυφτεί από τα εγκόσμια τον 10ο αιώνα και μια μέρα θα επανεμφανιστεί για να φέρει τη δικαιοσύνη στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ