Η κυβέρνηση δημιουργεί νέα γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση δημιουργεί νέα γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημιουργία νέας Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής προχωρά η κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών γραφείων σε καίριας σημασίας μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα γραφεία με τη σημερινή τους μορφή μειώνονται από 40 σε 20, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας τους, ενώ όσοι θα τα στελεχώσουν θα κληθούν να περάσουν από ειδικές εξετάσεις.

Η νέα δομή, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο, θα αποτελείται από μία λιτή και ευέλικτη κεντρική υπηρεσία και πολυδύναμους κόμβους επικοινωνίας και προβολής στο εξωτερικό και γραφεία - συνδέσμους με υπουργεία και δημόσιους φορείς. Σημειώνεται ότι στόχος της Γενικής Γραμματείας είναι η αναδιοργάνωση και αναβάθμιση, όχι η κατάργηση, των Γραφείων Εξωτερικού.

Έτσι, τα Γραφεία Επικοινωνίας και Προβολής, θα είναι αρμόδια για την κατά τόπους υλοποίηση της εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής, για το σχεδιασμό δράσεων και την υλοποίησή τους στο χώρο ευθύνης τους για λογαριασμό της κεντρικής κυβέρνησης, των υπουργείων και άλλων φορέων του ευρύτερου Δημοσίου. Τα γραφεία αυτά θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τη χώρα στην περιοχή ευθύνης τους και θα φιλοξενούν - είτε σε μόνιμη είτε σε περιστασιακή βάση - εκδηλώσεις, επικοινωνιακές, εμπορικές και πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις, μουσεία, κ.ά. Οι χώροι λειτουργίας τους εξελίσσονται σταδιακά στο κατά τόπους «Σπίτι της Ελλάδας».

Οι πόλεις στις οποίες θα δημιουργηθούν Γραφεία Επικοινωνίας και Προβολής είναι: Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Μόσχα, Πεκίνο, Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η στελέχωση αυτών των ευέλικτων και ολιγομελών γραφείων (το πολύ τρία άτομα) θα γίνεται μέσω ειδικών εξετάσεων που θα καλούνται να δίνουν οι προτεινόμενοι επαγγελματίες της επικοινωνίας από το κάθε υπουργείο για την κάλυψη θέσεων.

Την ίδια στιγμή, σε πρωτεύουσες με κυρίως πολιτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, θα λειτουργούν Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας (στελεχωμένα και αυτά από το πολύ τρία άτομα), τα οποία θα στεγάζονται στις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες και θα έχουν ως κύρια αποστολή την προώθηση των εθνικών θέσεων και πολιτικών στα ΜΜΕ του χώρου ευθύνης τους.

Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας: Άγκυρα, Τίρανα, Σκόπια, Σόφια, Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Κάιρο, Ουάσιγκτον, Τελ Αβίβ.

Τέλος, σημειώνεται ότι Ακόλουθοι Τύπου και Επικοινωνίας θα τοποθετηθούν σε γραφεία εντός των πρεσβειών της Ελλάδας, όπου υπάρχουν ήδη ΓΤΕ και όπου κριθεί απαραίτητο προκειμένου να επεκταθεί η κάλυψη, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο, η νέα Γενική Γραμματεία αξιοποιεί στο μέγιστο το εξειδικευμένο προσωπικό της, διασφαλίζει ομοιογενές επικοινωνιακό μήνυμα στο πλαίσιο γενικής στρατηγικής, συγκεντρώνει τον όγκο της επικοινωνιακής προσπάθειας της κεντρικής κυβέρνησης, καθώς και μιας σειράς φορέων κρίσιμων για τις εθνικές προτεραιότητες (π.χ. προσέλκυση επενδύσεων, τουρισμός, εξαγωγές) και αναβαθμίζει την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών για τα δικαιώματά τους και για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ