«Μπλόκο» στην αποχώρηση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο - iefimerida.gr

«Μπλόκο» στην αποχώρηση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Φρένο» στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βάζουν οι δικαστές του Ελεγκτικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να μη συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου πήραν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους.

Οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν θα συμμετέχουν, «καθώς: α) προηγουμένως δεν ερωτήθηκαν, β) δεν είναι νοητό στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια να προεδρεύει μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γ) δεν μπορεί να απειλούνται οι δικαστές για την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Η απόφασή τους αυτή δημιουργεί ένα τεράστιο εμπόδιο στην κυβέρνηση καθώς χωρίς την παρουσία τους είναι αδύνατη η συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων που θα κρίνει την αποπομπή ή όχι των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, την ώρα που η Τρόικα ζητά επιτάχυνση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ