Η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ πρότεινε τριετή άδεια τοκετού για τις γυναίκες Δημοσίου - iefimerida.gr

Η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ πρότεινε τριετή άδεια τοκετού για τις γυναίκες Δημοσίου

Η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ πρότεινε τριετή άδεια τοκετού για τις γυναίκες Δημοσίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρωμα γυναίκας είχε η σημερινή εκδήλωση της Βουλής για την «Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας» κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι τόσο της κυβέρνησης όσο και άλλων κομμάτων.

Σχεδόν από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, επελέγησαν να μιλήσουν γυναίκες για την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ενώ κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι στις μέρες μας οι γυναίκες αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα του πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση της Φωτεινής Σκοπούλη, η οποία εκ μέρους της κυβέρνησης έδωσε έμφαση στο ρόλο της μητέρας και πρότεινε κατά πολύ αυξημένη άδεια μητρότητας για τις γυναίκες στο Δημόσιο.

Η υφυπουργός Υγείας πρότεινε, συγκεκριμένα, να δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους αμέσως μετά τον τοκετό να παίρνουν άδεια για τρία χρόνια με την καταβολή του 50% του μισθού τους και ταυτόχρονα να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή, ελληνικά προϊόντα.

Από την πλευρά της, η Στ' Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά υποστήριξε ότι «η γυναίκα λειτουργεί με γνώμονα την ευαισθησία και την αξία της διαπραγμάτευσης και πείθει την ελληνική κοινωνία ότι είναι απαραίτητη στην εξουσία».

Η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων, η δε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντζελα Γκερέκου σημείωσε ότι την ίδια ώρα που ο ΟΗΕ προτρέπει την Ελλάδα να ενδυναμώσει τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το αρμόδιο υπουργείο τη μετατρέπει σε απλή διεύθυνση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «οι κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων αμφισβητούνται και η ανεργία στις γυναίκες σαρώνει, με ποσοστά που ανέρχονται στο 63% σε ό,τι αφορά τις μερικά απασχολούμενες».

«Στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας που καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», αναφέρθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ελενα Κοντουρά, η δε εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου επεσήμανε την ανάγκη οι γυναίκες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να μπορέσουν να παλέψουν ενωμένες κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

«Η μητρότητα αποτελεί και την κοινωνική θητεία της», υπογράμμισε, τέλος, στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα.

Το μοναδικό κόμμα από το οποίο δεν συμμετείχε γυναίκα στην εκδήλωση ήταν η Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της οποίας, Χρήστος Παππάς επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών, ενώ τάχθηκε κατά των αμβλώσεων τις οποίες χαρακτήρισε «ύβρη και φόνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ