Απλήρωτοι από τα τέλη Απριλίου οι υπάλληλοι της ΝΔ

Διάβημα διαμαρτυρίας στον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Σκορδά έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι περίπου 350 εργαζόμενοι του κόμματος που παραμένουν απλήρωτοι για τον Μάιο ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουνίου.

Επιτροπή εργαζομένων ζήτησε και είχε τη συνάντηση με τον κ. Σκορδά, καθώς το πρόβλημα με τα οικονομικά του κόμματος όχι μόνο δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται αλλά οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους, που έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο, συνεχίζονται παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Πρόκειται για τους υπαλλήλους που δεν είναι αποσπασμένοι από το Δημόσιο και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Μάλιστα, την εβδομάδα που πέρασε κάποιοι από συγκέντρωσαν μικροποσά για να βοηθήσουν δυο συναδέλφους τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, κινδύνευε να μείνει το σπίτι του χωρίς ρεύμα.

Ο κ. Σκορδάς δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις το συντομότερο δυνατό, αλλά κι ο ίδιος έχει δηλώσει πρόσφατα ότι η οικονομική κατάσταση του κόμματος με τον μεγάλο δανεισμό του είναι πολύ δύσκολη.

Ανάμεσα στις λύσεις που -όπως έχει πει- επεξεργάζεται είναι η έκδοση µιας κοµµατικής κάρτας, µε πλάνο να διατεθεί στο 20% όσων μετείχαν στις εσωκοµµατικές εκλογές του 2009. Άρα περίπου 150 χιλιάδες άνθρωποι, από τους οποίους θα μαζεύουν κάπου έξι εκατοµµύρια τον χρόνο. Η κάρτα θα κοστίζει 40 ευρώ και οι κάτοχοί της θα έχουν κάποια προνόμια, π.χ. εκπτώσεις σε καταστήµατα µε τα οποία θα συµβληθεί το κόµµα. Επίσης προνοµιακή πρόσβαση σε ένα e-shop που σχεδιάζει η Ν.Δ. για να πουλάει βιβλία, µπλουζάκια, κονκάρδες και λοιπά αναµνηστικά. Όλα έχουν αντιγραφεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ