Τα πρώτα παπούτσια από 3D εκτυπωτή είναι γεγονός [εικόνα] - iefimerida.gr

Τα πρώτα παπούτσια από 3D εκτυπωτή είναι γεγονός [εικόνα]

Τα πρώτα παπούτσια από 3D εκτυπωτή είναι γεγονός - Τα δοκίμασε αθλητής στίβου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και χρησιμοποιούνται σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, ενώ οι επιστήμονες διαρκώς πειραματίζονται με καινούρια πράγματα. Το τελευταίο τους δημιούργημα ήταν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για τον αθλητή που τα φοράει.

Ο Τζακ Μπόλας πλέον θα τρέχει σε αγώνες με παπούτσια κατασκευασμένα από τρισδιάστατο εκτυπωτή τα οποία καλύπτουν απολύτως τις ανάγκες του. Το ζευγάρι κατασκευάστηκε τον Ιανουάριο έπειτα από πολύμηνες έρευνες και όπως δήλωσε ο Μπόλας «Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα ήταν να είχα παπούτσια φτιαγμένα κατά παραγγελία. Μου έδωσαν πολύ καλύτερη φυσική αίσθηση, εξαιρετική ισορροπία ενώ ανταποκρίθηκαν άριστα στο σκληρό ταρτάν»

Προκειμένου τα παπούτσια να είναι ιδανικά για τον Τζακ Μπόλας, οι ερευνητές τοποθέτησαν αισθητήρες στα κοινά αθλητικά παπούτσια του προκειμένου να κατανοήσουν πώς αντιδρούν τα πόδια του αθλητή στην επαφή με τα παπούτσια, ενώ με ειδικές κάμερες κατέγραφαν, την ώρα που έτρεχε, όλες τις αντιδράσεις των ποδιών του, προκειμένου η μελέτη να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα πρώτα παπούτσια από 3D εκτυπωτή είναι γεγονός [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ