Tα 10 σχέδια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος [εικόνες] - iefimerida.gr

Tα 10 σχέδια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αρχιτέκτονας σταρ Renzo Piano -που τον πρότεινε ο Μπέπε Γκρίλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας- θα επιλέξει τα τρία καλύτερα σχέδια και τον φοιτητή αρχιτεκτονικής που θα σχεδιάσει το Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, κατατέθηκαν 94 προτάσεις από φοιτητές, στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Οργανισμός Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επιλογή του σχεδίου με βάση το οποίο θα κατασκευαστεί το Κέντρο Πολιτισμού. Ο χώρος θα λειτουργήσει ως κέντρο ενημέρωσης του κοινού για το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και παρουσίασης των πρώτων δράσεων που σχεδιάζει το Ιδρυμα στον χώρο.

Από τις 94 προτάσεις επελέγησαν οι επικρατέστερες 10 με γνώμονα τους όρους της προκήρυξης, ενώ ο αρχιτέκτονας του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, θα αξιολογήσει τις 10 επικρατέστερες προτάσεις και θα επιλέξει τις 3 πρώτες, αναδεικνύοντας και τον νικητή του διαγωνισμού, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός λειτούργησε ως βήμα έκφρασης και προβολής για τους νέους δημιουργούς, αφού απευθύνθηκε στους ίδιους τους φοιτητές που ετοιμάζονται να βγουν στις σκληρές συνθήκες της αγοράς, αλλά διατηρούν τον οραματισμό τους.

Tα 10 σχέδια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Tα 10 σχέδια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Tα 10 σχέδια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Tα 10 σχέδια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ