Αντιδράσεις για τη μεταφορά τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα - iefimerida.gr

Αντιδράσεις για τη μεταφορά τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα

Αντιδράσεις για τη μεταφορά τοξικομανών στην Αμυγδαλέδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως μετέφερε το βράδυ της Τετάρτης τοξικοεξαρτημένους από το κέντρο της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα προκαλώντας την αντίδραση φορέων απεξάρτησης και ιατρικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα η αστυνομία ανακοίνωσε πως 76 Ελληνες (54 άντρες και 22 γυναίκες) και 56 (44 άντρες και 12 γυναίκες) αλλοδαποί χρήστες μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας πως αστυνομικοί, σε συνεργασία με υγειονομικές μονάδες του υπουργείου Υγείας, προέβησαν στη μεταφορά και παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα πως στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών να κάνει λόγο για επιχείρηση-σκούπα κατά ναρκομανών και ότι πρέπει να χαραχθεί εθνική στρατηγική, στην οποία καμία θέση δεν έχουν οι δυνάμεις καταστολής. Για αυτό ζητά να πάψει αμέσως η επιχείρηση-σκούπα και να ενισχυθούν οι δομές απεξάρτησης με προσωπικό, υποδομές και πόρους.

«Ενέργειες όπως αυτή, που υιοθετούνται με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και τον νόμο και οδηγούν την κοινωνία μας σε αδιέξοδο», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση φορείς απεξάρτησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ