Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή κοστίζει να αφήσεις μια 16χρονη ανάπηρη - iefimerida.gr

Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή κοστίζει να αφήσεις μια 16χρονη ανάπηρη

Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή κοστίζει να αφήσεις μια 17χρονη κοπέλα αν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή στον έναν εκ των ιδιοκτητών του σπιτιού, που είναι και γνωστός λυράρης, και ποινή φυλάκισης 15 μηνών, επίσης με τριετή αναστολή στον εργολάβο, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού 16χρονης τότε μαθήτριας από την κατάρρευση τμήματος στηθαίου από παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης.

Στο σκαμνί του δικαστηρίου, μετά από εννιά αναβολές, κάθισαν οι δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού και ο εργολάβος. Στον έναν εκ των ιδιοκτητών και στον εργολάβο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ ο δεύτερος ιδιοκτήτης του σπιτιού αθωώθηκε.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον λυράρη για σωματική βλάβη από αμέλεια τόσο της κοπέλας όσο και του εργολάβου, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση του μπαλκονιού πάνω στο οποίο βρισκόταν, και τον εργολάβο ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το τραγικό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό της κοπέλας συνέβη το 2007. Σύμφωνα με το cretalive.gr η 16χρονη τότε μαθήτρια καθώς περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο της οδού Περασάκη στο Ηράκλειο το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου χτυπήθηκε από το τμήμα του στηθαίου που αποκολλήθηκε από το σπίτι και έπεσε στο κεφάλι της από ύψος επτά μέτρων.

Η κοπέλα από τότε υπεβλήθη σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο της έχει μείνει μόνιμη βλάβη στην υγεία της και σήμερα αντιμετωπίζει τόσο ψυχολογικά όσο και σοβαρά σωματικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς της, το πρώτο δικαστήριο έχει επιδικάσει ως αποζημίωση το ποσό των 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ