Ζώδια τα «εκλειψιασμένα» - iefimerida.gr

Ζώδια τα «εκλειψιασμένα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια καινούργια βδομάδα με μια σεληνιακή έκλειψη στις 15/6 στον Τοξότη έρχεται να δοκιμάσει τα κουράγια και τις αντοχές μας.

Kριός

Το ξέρεις ότι μπορούσες και καλύτερα, δεν χρειάζεται το σύμπαν να σου τρίβει τις ανεπάρκειές σου στο πρόσωπο. Γενικά, όλα έχουν ένα άβολο σχήμα, αλλά είναι το σχήμα που έδωσες εσύ στα πράγματα και στις καταστάσεις. Μη σκοτίζεσαι ιδιαίτερα, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, θέλει κι εσύ όταν πάρεις μια απόφαση να τη φτάσεις μέχρι τέρμα. Γιατί έχουμε πλέον κουραστεί να στο λέμε: ότι δηλαδή ξεκινάς καλά, αλλά στην πορεία το πράγμα το μπουχτίζεις και δεν προχωράει. Γύρω στις 15/6, δηλαδή στη σεληνιακή έκλειψη, κράτα λόγια και πες μόνο «Da, da», δηλαδή γύρνα το στα ρώσικα κι όποιος καταλάβει.

Ταύρος

Έχεις γίνει τόσο εγωίσταρος που ούτε στον εαυτό σου πια δεν αρέσεις και ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν μπορείς για πολύ να σε αντέξεις. Έχεις φτιάξει κάστρο με τον εγωισμό σου, όμως εκεί μέσα μόνος σου τελικά κατοικείς, εσύ και οι νευρώσεις σου. Και τι κατάλαβες δηλαδή τώρα που όλα έγιναν (ας πούμε) με τον τρόπο σου; Κατά βάθος δεν σ’ αρέσει να έχεις το τιμόνι, γιατί χάνεις τη διαδρομή. Άφησε λίγο τις περιβόητες άμυνές σου αλλά και το μπίρι μπίρι, γιατί έχεις φτιάξει chambre des mots, που θα έλεγαν και οι Γάλλοι, ναι ένα ολόκληρο δωμάτιο με λέξεις, υποσχέσεις και όλα τα συναφή που στο τέλος σε καταπιέζουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς στον ερωτισμό σου και να σε πάει εκείνος εκεί που ξέρει καλύτερα.

Δίδυμος

Τα επαγγελματικά άγχη και οι σκοτούρες δεν λένε να φύγουν. Δεν είναι ότι θέλεις 24 ώρες το 24ωρο να σκέφτεσαι την εργασία, είναι όμως που οι ευθύνες σου χτυπούν επίμονα την πόρτα και αν δεν ανοίξεις θα τη σπάσουν. Είναι που δεν μπορείς κι εσύ να χαλαρώσεις, αφού τα οικονομικά σου σε πιέζουν τόσο που αισθάνεσαι ότι είσαι μέσα σε μέγγενη και δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις σκέψεις που έχουν μέσα τον σπόρο του «πώς θα γίνει να βγάλω περισσότερα». Μήπως όμως για ακόμα μια φορά έχεις βάλει στη λίστα της προσωπικής σου ευτυχίας λάθος προτεραιότητες; Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου λέει να θυμηθείς λίγο και τις απολαύσεις της σάρκας. Από τις 18/6 πάνω από την κούνια σου σκύβει μια καλοπροαίρετη αστρική παραμάνα και σου δίνει χίλιες χάρες και δώρα. Μην αφήσεις αυτά τα δώρα να πάνε χαμένα επειδή απλά θέλεις να αυξήσεις εδώ και τώρα το εισόδημά σου. Τουτέστιν, άλλαξε προτεραιότητες και τρόπο σκέψης.

Καρκίνος

Έχουν φτιάξει μια στάλα τα πράγματα, αλλά μπορούν να φτιάξουν και περισσότερο, ειδικά τώρα που έχεις σταματήσει να κοιτάς τις ξένες καμπούρες και κοιτάς πώς θα διορθώσεις τη δική σου και έχεις μια πιο σωστή στάση για το σώμα σου. Κάτι αλλάζει, το νιώθεις, πας με θάρρος πάνω στην αλλαγή και μπράβο σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι μην σε πιάσει το Καρκινίσιο σου αυτοκαταστροφικό τριπάκι με το πρώτο στραβοπάτημα και πάρτη κάτω την καρδάρα με το γάλα. Δηλαδή συγκεντρώσου πολύ σ’ αυτό που κάνεις και μάθε από τις δυσκολίες σου. Δες ότι και αυτές είναι μέρος μιας μεγαλύτερης πρόκλησης. Αυτό το διάστημα καλείσαι να ξεπεράσεις τα όριά σου και θα πάρεις σίγουρα αμέσως μετά το παράσημο. Γύρω στις 15/6, με τη σεληνιακή δηλαδή έκλειψη, προσπάθησε να μη βυθιστείς μέσα στο συναίσθημα, ούτε σε σκέψεις παρελθοντικές για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Άφησε το χθες εκεί που είναι, δηλαδή στην ησυχία του.

Λέων

Όλά έχουν μια πιο χαμογελαστή όψη, μα εσύ συνεχίζεις να είσαι με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα. Πράγματι, τα επαγγελματικά ακόμα σε ζορίζουν, αλλά και πότε δεν σε ζόριζαν δηλαδή; Όλη αυτή η πίεση είναι μέρος της εργασίας που επέλεξες. Και όλο αυτό το «στρίμωγμα» έχει μέσα και πρόκληση. Αν το σκεφτείς, εκεί, στο μεγάλο γήπεδο θέλεις να παίζεις μπάλα κι ας στην πέφτουν από όλες τις μεριές. Η Έμιλι Ντίκινσον έλεγε: «Ο άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα». Αυτό τον άλλο τρόπο πρέπει τώρα να αναζητήσεις, γιατί είναι κρίμα εφόσον υπάρχει μια βελτίωση, όποια κι αν είναι αυτή, να μην είσαι σε θέση να τη διακρίνεις. Ο Ουρανός (ο γαλάζιος ουρανός) σου λέει προφητικά ότι όλα θα πάνε καλά τη στιγμή ακριβώς που θα το θελήσει όλο σου το είναι. Όσο για τον έρωτα, όσο δεν επιμένεις στο παλιό μοντέλο τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα.

Παρθένος

Τα έφαγες τα χαστουκάκια σου και μάλιστα για κάποια δεν έφερες και καμιά ευθύνη. Τώρα νιώθεις μεν κάπως πιο δυνατός γιατί όλο αυτό σε έχει πεισμώσει και σε έχει κάνει να θέλεις να ανταποδόσεις, αλλά μέσα σου νιώθεις πλέον πιο σίγουρος για το πού θες να πας το όχημα-εαυτό. Δηλαδή δεν είναι ότι χάραξες πορεία, αλλά πήρες κατεύθυνση και επιτέλους σώθηκες από το φοβικό θάλασσα-βουνό, βουνό-θάλασσα, χωρίς να μπορείς να αποφασίσεις. Η σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη στις 15/6 σε βάζει να κρατήσεις χαρακτήρα. Ναι, πριν πεις αυτό που σκέφτεσαι για σκέψου το λόγο καλύτερα, και όχι μετά από πέντε τζιν τόνικ στη σειρά.

Ζυγός

Θέλεις να παίξεις μπάλα σε πολλά γήπεδα, θέλεις να κερδίσεις με διαφορετικές φανέλες σε άλλες ομάδες, όμως έτσι χάνεις και το νόημα της πίστης και το κοινό που θα σε ακολουθεί και όλους τους μπερδεύεις, και πιο πολύ μπερδεύεσαι εσύ και βάζεις γκολ στο δικό σου τέρμα, γιατί έχεις μπερδευτεί με το τι είναι δικό σου και τι δεν είναι. Σε κάθε περίπτωση, διοχέτευσε κάπου δημιουργικά όλη σου αυτή την υπερδραστηριότητα και αυτόν τον καινούργιο σου εαυτό που θέλει να είναι ικανός και να τα καταφέρει όλα. Γύρω στις 15/6, δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά τη σεληνιακή έκλειψη, φρόντισε να κρατάς ομπρέλα, γιατί τα συναισθήματά σου μπορεί να σε κάνουν (και να στα κάνουν όλα) μούσκεμα.

Σκορπιός

Τόσο καιρό πάσχιζες να αρέσεις και τώρα που αρέσεις δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Δηλαδή δουλειά δεν έχει ο διάβολος, δηλαδή τραβάτε με κι ας κλαίω. Γιατί τόση επιθετικότητα στον εαυτό σου; Γιατί άρχισες πάλι το αυτομαστίγωμα; Δεν είπαμε ότι δεν σου κάνει καλό αυτό το χόμπι; Κρόνος και Άρης σε συνεργασία σού φωνάζουν προχώρα (σε θέλει όλη η χώρα). Πράγματι, τα φώτα είναι όλα αναμμένα, τα σκυλιά δεμένα κι εσύ, ω εσύ, κάθεσαι πάλι και σκαλίζεις τα του χθες και σ’ ακούμε μάλιστα να λες ότι κάτι δεν πήγε καλά. Άφησε πια το χθες εκεί που είναι, δηλαδή στον αγύριστο, και ασχολήσου με όλα αυτά που είναι μπροστά στα μάτια του και δεν τα βλέπεις (μας έσκασες πια).

Τοξότης

Είσαι πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί και δεν έχεις δίχτυ ασφαλείας. Κάνεις όμως τα πιο ριψοκίνδυνα και συμπεριφέρεσαι σαν πράγματι να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Όπως καταλαβαίνεις, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι η πρώτη φορά που τα δοκιμάζεις όλα αυτά. Η πρώτη φορά που μπήκες σε τσίρκο. Στις 15/6 η σεληνιακή έκλειψη γίνεται στο ζώδιό σου και μάλιστα είναι ισχυρότατη. Τι σημαίνει αυτό σε ελεύθερα ζωδιακά; Σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύεις να πέσεις από εκεί που σκαρφάλωσες. Τουτέστιν, άφησε τις «μαγκιές» και κυρίως σταμάτα να νομίζεις ότι σε παίρνει να κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Συγκεντρώσου, πήγαινέ το πιο μαλακά και μην πάρεις καμιά απόφαση τώρα για την τύχη της σχέσης σου, του εαυτού σου και του μέλλοντός σου. Άφησε όλα αυτά τα υπαρξιακά να βρουν απαντήσεις μέσα στον Ιούλιο.

Αιγόκερως

Εντάξει, δεν τα ξέρεις και όλα, ξέρεις πάντως πολλά. Δεν είναι όμως κομματάκι υπερβολικό σε όλα τα πράγματα να πρέπει να έχεις έτοιμη μια καλή απάντηση; Τα υπόλοιπα ζώδια πίσω από την πλάτη σου έχουν αρχίσει και σε λένε ξερόλα (και έχουν δίκιο). Σταμάτα να κάνεις τον φωτεινό παντογνώστη. Κατέβα από το καλάμι σου, ειδικά όταν πρόκειται για καλάμι ανασφαλειών και άρχισε να δείχνεις τουλάχιστον ένας άνθρωπος ανοιχτός και σε άλλες ιδέες. Ο Δίας στον Ταύρο ξεκίνησε να σου στέλνει δωράκια, αλλά τα περισσότερα τα γυρνάς πίσω μόνο και μόνο για να μη δείξεις ότι έχεις ανάγκη. Μα αφού έχεις τεράστια ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, γιατί το κρύβεις τόσο επιμελώς; Τι δικό σου φοβάσαι ότι διακινδυνεύεις εκδηλώνοντας τα συναισθήματά σου; Έλα, μην κρατάς άλλο μέσα σου όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που μπορείς να μοιραστείς με τους άλλους. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, ένα δικό σου άνοιγμα περιμένουν.

Υδροχόος

Ο Άρης στον 4ο οίκο σου πάει να σε μουρλάνει, αφού όχι μόνο δεν αντέχεις τους τοίχους του σπιτιού σου, αλλά ούτε και το δέρμα σου. Έτσι συχνά-πυκνά σε πιάνει μια πελώρια ανάγκη να δραπετεύσεις από όλα. Βέβαια δεν ξέρεις και πού να πας, δεν έχεις και χρήματα, έχει χαλάσει και το αμάξι και τελικά βρίσκεις χίλιες δικαιολογίες και αυτή την πελώρια ανάγκη για ελευθερία την πνίγεις μέσα στο κελί των νευρώσεών σου. Για ακόμα μια φορά δηλαδή αυτοεγκλωβίζεσαι, κρατώντας ιδρυματικά εσύ το κλειδί. Σταμάτα να βάζεις συνέχεια εμπόδια και δοκιμασίες στον εαυτό σου, μόνο και μόνο για να δείξεις ότι είσαι ικανός παίκτης. Το ίδιο σου το παιχνίδι σε έχει εξαντλήσει και στις σχέσεις σου είσαι με τη γλώσσα στο πάτωμα, γιατί εσύ επέλεξες να τρέξεις τα πράγματα για ακόμα μια φορά. Κοντά στη σεληνιακή έκλειψη στις 15/6 προσπάθησε μόνο να αναπνέεις -μόνο αυτό-, όλα τα υπόλοιπα θα σε εκθέσουν.

Ιχθύες

Ο Δίας σού φέρνει από τον Ταύρο δώρα, αλλά δεν τα εκμεταλλεύεσαι γιατί είσαι τόσο απορροφημένος από το υπερτροφικό εγώ σου που δεν βλέπεις τίποτα γύρω σου, ούτε και τα δώρα. Η σεληνιακή έκλειψη στις 15/6 αφορά κυρίως τα επαγγελματικά σου. Έχεις πάθει έναν τεράστιο ζαμανφουτισμό και το πας όλο με τον αυτόματο πιλότο, όμως όσο απουσιάζεις από τα πράγματα και δεν βάζεις ψυχή, μην περιμένεις τίποτα ωραίο να συμβεί. Και στον έρωτα το κλειδί είναι στη λέξη γενναιοδωρία. Ας ζεστάνει επιτέλους κάποιος την παγωμένη σου καρδία. Δεν είσαι πια άνθρωπος, κάθε μέρα γίνεσαι όλο και πιο ψάρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ