Λυκουρέντζος: Λάθος πρακτική των εταιρειών η απόσυρση των φαρμάκων από την αγορά - iefimerida.gr

Λυκουρέντζος: Λάθος πρακτική των εταιρειών η απόσυρση των φαρμάκων από την αγορά

Λυκουρέντζος: Λάθος πρακτική των εταιρειών να αποσύρουν τα φάρμακά τους από την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λανθασμένη χαρακτήρισε την πρακτική των εταιρειών να αποσύρουν τα φάρμακά τους από την ελληνική αγορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Τρόικα.

«Δεν είναι καλή πρακτική, από όποια εταιρεία κι αν προέρχεται, να αποσύρει τα φάρμακά της από την ελληνική αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας σε συνέδριο για τα γενόσημα φάρμακα είχε αναφέρει πως ήδη έχουν υποβληθεί 23 αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το πρόβλημα της απόσυρσης των φαρμάκων ξεκίνησε έντονα το 2012 όταν υποβλήθηκαν 223 αιτήσεις στον ΕΟΦ, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν εντός του έτους 203 φάρμακα.

Ωστόσο, ο ΕΦΟ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Πέμπτη τονίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τις αποσύρσεις φαρμάκων, καθώς έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για τη συνέχιση τής διάθεσης των αναντικατάστατων φαρμακευτικών προϊόντων, ώστε να μη δημιουργηθεί θεραπευτικό κενό.

Παράλληλα, ο κ. Λυκουρέντζος στις δηλώσεις του μετά την επί 2,5 ώρες συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Τρόικα τόνισε ότι οι συνέπειες της κρίσης θέτουν σε δοκιμασία τις δομές του ΕΣΥ. «Αλλά ανταποκρινόμαστε στη μεγάλη ζήτηση και είμαστε στο σωστό δρόμο», συμπλήρωσε και πρόσθσε ότι οι μεταρρυθμίσεις ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ