Τη μαρίνα του Λαύριου βάζει στο στόχαστρο το Κατάρ - iefimerida.gr

Τη μαρίνα του Λαύριου βάζει στο στόχαστρο το Κατάρ

Τη μαρίνα του Λαύριου βάζει στο στόχαστρο το Κατάρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολυτελείς μαρίνες φαίνεται πως έχουν τραβήξει την προσοχή του Κατάρ ενώ ο επόμενος στόχος στην ατζέντα του Εμιράτου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η μαρίνα του Λαυρίου.

Oπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το μεγάλης έκτασης λιμάνι προορίζεται, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το ΤΑΙΠΕΔ, να αναβαθμιστεί και ένα μέρος του να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής για mega-yachts.

Το λιμάνι του Λαυρίου είναι το μοναδικό από τα 48 λιμάνια και μαρίνες που θα ανακατασκευαστεί στo πλαίσιo του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να έχει την υποδομή να φιλοξενήσει μεγάλα υπερπολυτελή γιότ όπως το mega-yacht του Πρωθυπουργού του Κατάρ Χαμάντ Μπιν αλ Τάνι.

Η πρωθυπουργική θαλαμηγός «Al Mirqab» που παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη μαρίνα του Φλοίσβου, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο γιότ στον κόσμο, με μήκος 133 μέτρα, 54 άτομα πλήρωμα, πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο και τζακούζι

Στη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ με την αντιπροσωπεία του Κατάρ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσιάστηκε το θέμα των 48 μαρινών που θα παραχωρηθούν σε 9 ξεχωριστά πακέτα και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αφορούσε περισσότερο την επισκόπηση των έως σήμερα επαφών του Κατάρ με το ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ