«Κατερίνα Γώγου - για την αποκατάσταση του Μαύρου» απόψε στον κινηματογράφο Δαναός - iefimerida.gr

«Κατερίνα Γώγου - για την αποκατάσταση του Μαύρου» απόψε στον κινηματογράφο Δαναός

«Κατερίνα Γώγου - για την αποκατάσταση του Μαύρου» απόψε στον κινηματογράφο Δανα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάλλεται από σήμερα στον Κινηματογράφο Δαναός το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ - πορτρέτο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου με τίτλο «Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου» σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη

Η Κατερίνα Γώγου υπήρξε μία από τις πιο ισχυρές και επιδραστικές γυναικείες παρουσίες στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο και η ταινία παρουσιάζει τη ζωή και την δουλειά της μέσα από υλικό αρχείου και εξομολογήσεις φίλων και συνεργατών της – πολιτικών ακτιβιστών, ανθρώπων του σινεμά, του τραγουδιού και της ποίησης.

Μία γυναίκα που έγραψε ισχυρούς στίχους, πόνεσε για τους ανθρώπους γύρω της και στο τέλος έκανε βουτιά στο θάνατο στις αρχές του '90, άφησε πίσω της μία τεράστια πολιτιστική κληρονομία, η οποία παρουσιάζεται σε αυτό το ασπρόμαυρο πορτρέτο της, ενώ την αφήγηση συμπληρώνει ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό και δραματοποιημένες σεκάνς με την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου.

«Άσπρη είναι η αρία φυλή, η σιωπή, τα λευκά κελιά, το ψύχος, το χιόνι, οι άσπρες μπλουζες των γιατρών, τα νεκροσέντονα, η ηρωΐνη. Αυτα τα λίγα για την αποκατάσταση του Μαύρου»
Κ.Γ.

Αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Κηφισίας 109 - Μετρό Πανόρμου)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ