Σοκ: Δεν τον δέχτηκαν 25 νοσοκομεία με αποτέλεσμα να πεθάνει στο δρόμο - iefimerida.gr

Σοκ: Δεν τον δέχτηκαν 25 νοσοκομεία με αποτέλεσμα να πεθάνει στο δρόμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχοντας αρνηθεί την εισαγωγή του στα επείγοντα περιστατικά 25 νοσοκομεία (ούτε 1 ούτε 2, αλλά 36 φορές μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ωρών) με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες και γιατροί, ένας 75χρονος άντρας στην Ιαπωνία κατέληξε τελικά να αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο άντρας, ο οποίος ζούσε μόνος του στο Κούκι τις Ιαπωνίας, είχε καλέσει ασθενοφόρο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων τα οποία τον ανησύχησαν.

Το ασθενοφόρο έσπευσε μεν στην οικία του γηραιού άντρα, με τους νοσοκόμους να έρχονται σε δύσκολή θέση λόγω της άρνησης 25 συνολικά νοσοκομείων να δεχτούν για εισαγωγή τον 75χρονο, λόγω έλλειψης κλινών και ιατρικού προσωπικού.

Το ασθενοφόρο κατάφερε τελικά να φτάσει έπειτα από 20 μαρτυρικά λεπτά σε νοσοκομείο άλλου γειτονικού νομού, με τον ασθενή να αφήνει την τελευταία του πνοή λίγο μετά την άφιξή του εκεί.

Παρά τα υψηλότατα επίπεδα του συστήματος δημόσιας υγείας της Ιαπωνίας, πολλοί προειδοποιούν ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού και η μείωση του πληθυσμού νέων ανθρώπων που εισάγονται στην παραγωγή, οι φορείς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αναμένεται να αντιμετωπίσουν ολοένα μεγαλύτερες δυσκολίες τις επόμενες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ