Μανιτάκης: Θα εφαρμόσω την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Θα εφαρμόσω την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό το βάρος δημοσιευμάτων που τον κατηγορούν ότι αδυνατεί να προωθήσει τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και έχει μπλοκάρει τις συνομιλίες με την Τρόικα με κίνδυνο να μην εκταμιευθεί η νέα δόση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξέδωσε ανακοίνωση για να καθησυχάσει τις ανησυχίες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την Τρόικα.

Παρ' όλα αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα ήθελε να τονίσει ότι σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Την περίοδο αυτή είναι φυσικό ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.

Αμετάθετος στόχος του Υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν. Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης. Και αυτό φροντίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ