Το σεξ ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες - iefimerida.gr

Το σεξ ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες

Το σεξ ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σεξ σε τακτική βάση μας κάνει πιο έξυπνους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε ερωτευμένα ζευγάρια που είχαν συχνές επαφές, έδειξε αυξημένα επίπεδα ανάπτυξης των νεύρων του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευεξία και την πνευματική εγρήγορση των ατόμων.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Pavia στην Ιταλία, εξέτασαν το αίμα σε τρία διαφορετικά γκρουπ: ένα με ανθρώπους που είχαν ερωτευτεί πρόσφατα και βρίσκονταν «στα μέλια», ένα δεύτερο με ανθρώπους που είχαν μακροχρόνια σχέση και ένα τρίτο με εργένηδες.

Στο πρώτο γκρουπ παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα ανάπτυξης των νεύρων, συγκριτικά με τα άλλα δύο, ωστόσο τα επίπεδα αυτά έπεφταν όσο ένα ζευγάρι παρέμενε μαζί για καιρό, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικές είναι οι πρώτες σπίθες της σχέσης

Παράλληλα, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται κι από μία δεύτερη έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές πήραν αρσενικά ποντίκια και τα χώρισαν σε δύο ομάδες: η πρώτη έκανε σεξ μία φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ η άλλη κάθε μέρα για το ίδιο διάστημα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα ποντίκια που ήταν σεξουαλικά ενεργά όχι μόνο παρατηρήθηκε ανάπτυξη των νευρικών τους κυττάρων, αλλά είχαν και χαμηλότερα επίπεδα ορμονών που συνδέονται με το στρες στον οργανισμό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ