Liberation: Γιατί το Facebook έχει προβλήματα ηθικής μόνο για το γυναικείο σώμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Liberation: Γιατί το Facebook έχει προβλήματα ηθικής μόνο για το γυναικείο σώμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απαγόρευση να δημοσιεύονται γυμνά ή ημίγυμνα στο facebook δεν κάνει διάκριση μεταξύ τέχνης και πρόκλησης. Και στοχεύει κυρίως το γυναικείο σώμα. Το Μουσείο Jeu de Paume του Παρισιού, το οποίο παρολίγον να απαγορευθεί στο facebook πρόσφατα, καταγγέλει «αναχρονιστικό φονταμενταλισμό».

Το εν λόγω Μουσείο παρολίγον να εξαφανιστεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ζούκεμπεργκ. Η Μάρτα Γκίλι, διευθύντρια του Μουσείου δεν μασάει τα λόγια της, μιλώντας στην εφημερίδα Lberation.«Είχαμε πολλά προβλήματα με το facebook εξαιτίας μιας φωτογραφίας του Willy Ronis, όπου μια γυναίκα κάνει την τουαλέτα της δείχνοντας την πλάτη της και με μια άλλη του Alvarez Bravo. Μας απείλησαν ότι θα κλείσουν οριστικά τον λογαριασμό μας. Ωστόσο πρόκειται για εικόνες που βλέπει κανείς στο Μουσείο του Λούβρου ή στο Πράντο, όπως τις βλέπει και παντού».

Aυτή τη φορά του Μουσείο απειλήθηκε από το facebook για μια φωτογραφία της Laure Albin Guillot που δείχνει μια γυναίκα ακουμπισμένη σε ένα κρεβάτι, σε μια κλασική πόζα.Το Μουσείο αναγκάστηκε ωστόσο να γράψει στην ιστοσελίδα του «δεν θα παραθέτουμε πλέον γυμνά ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι η καλλιτεχνική του αξία είναι μεγάλη».

«Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας φονταμενταλισμός αναχρονιστικός, ένας θρησκευτικός ριζοσπαστισμός που θέλει να απαγορεύσει το γυμνό, ειδικά αυτό των γυναικών» δηλώνει η Μάρτα Γκίλι και προσθέτει «και όλως τυχαίως το πρόβλημα τίθεται πάντα με το γυναικείο σώμα».

Liberation: Γιατί το Facebook έχει προβλήματα ηθικής μόνο για το γυναικείο σώμα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Liberation: Γιατί το Facebook έχει προβλήματα ηθικής μόνο για το γυναικείο σώμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Liberation: Γιατί το Facebook έχει προβλήματα ηθικής μόνο για το γυναικείο σώμα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ