Η Ελληνοαμερικανίδα που επέλεξε ο Ομπάμα να αναλάβει τα οικονομικά του Λευκού Οίκου [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Ελληνοαμερικανίδα που επέλεξε ο Ομπάμα να αναλάβει τα οικονομικά του Λευκού Οίκου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια Ελληνοαμερικανίδα επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα για να αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης των οικονομικών του Λευκού Πύργου, την 47χρονη Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ, η οποία είχε πλούσια θητεία στο πλευρό του Μάικ Δουκάκη αλλά και του Μπιλ Κλίντον.

Τη σχεδόν σίγουρη έγκρισή της από τη Γερουσία περιμένει η 47χρονη Μάθιους, προκειμένου να αναλάβει διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το greek-reporter.com. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν σοβαρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη Μάθιους, η οποία προτάθηκε για να περιορίσει τις διαφωνίες μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με συνεργάτη του Αμερικανού Προέδρου, η Μάθιους θεωρείται έμπειρη στο «να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί συναινέσεις», με πολλούς ωστόσο να «προειδοποιούν» με αρκετή δόση χιούμορ τον Λευκό Οίκο, ότι τα οικονομικά του θα τα διαχειρίζονται πλέον ελληνικά χέρια.

Η Μάθιους, θεωρείται ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των οικονομικών και έχει εργαστεί στο παρελθόν σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Wal-Mart, καθώς και στο ίδρυμα διεθνούς φιλανθρωπίας Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Στο βιογραφικό της ξεχωρίζει η επιτυχημένη της θητεία ως αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου σε ηλικία 32 ετών, κατά την προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον, ενώ είχε γίνει στα 22 της βοηθός του Ελληνοαμερικανού κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ Μάικ Δουκάκη, όπου ήταν βασική συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν και στη συνέχεια αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Η Μάθιους, η οποία είναι εγγονή Ελλήνων μεταναστών και κόρη του Δρ. Γουίλιαμ Μάθιους και της Κλειώς Μάθιους, είναι αριστούχος απόφοιτη του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, χαίρει της απεριόριστης εκτίμησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πέρα από την δήλωσή του ότι «η Μάθιους καταλαβαίνει τους στόχους μας», χρειάζεται ένα δυνατό «χαρτί» με άρωμα γυναίκας, καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι τοποθετεί σχεδόν αποκλειστικά άντρες στις καίριες θέσεις της διοίκησης του κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ