Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό - iefimerida.gr

Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα pick up, τα αγροτικά δηλαδή, είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε πολλά μέρη του κόσμου και βέβαια και στην Ελλάδα. Πέρα όμως από δημοφιλή είναι κατά κανόνα και ενεργοβόρα, λόγω του όγκου, τους βάρους αλλά και των συστημάτων τετρακίνησης που πολλά από αυτά διαθέτουν. Από τη στιγμή όμως που οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων αφορούν και αυτά και η κατανάλωση παίζει παντού ρόλο αναζητείται λύση και πρόταση.

Αυτή της Mitsubishi, που δραστηριοποιείται χρόνια στην κατηγορία, ονομάζεται Μitsubishi GR-HEV Concept Sport Utility Hybrid Truck και είναι ένα πρωτότυπο υβριδικό ημιφορτηγό. Το οποίο επιπρόσθετα δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί από πλευράς αισθητικής η νέα γενιά του L200. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του η χαμηλή για pick up οροφή, αλλά και το μήκος του που φτάνει τα 5,42 μέτρα.

Το πλεόν σημαντικό βέβαια στο GR-HEV είναι το σύστημα πρόωσής του, που αποτελείται από έναν diesel 2.500 κυβικών της γενιάς Clean της Mitsubishi και έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά, που ελέγχονται συνεχώς ηλεκτρονικά και συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης, που δεν είναι άλλο από το δοκιμασμένο και αποτελεσματικό Super All Wheel Control (S-AWC) της ιαπωνικής εταιρείας.

Ο συνδυασμός diesel και ηλεκτροκινητήρα έχει σαν αποτέλεσμα εκπομπές CO2 της τάξης των 149 γραμμαρίων το χιλιόμετρο, τιμή που απέχει παρασάγγας από τα ισχύοντα σήμερα στην κλάση των pick up. Παράλληλα η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τη χρήση εργαλείων αλλά και τη λειτουργία εργάτη, πέρα βέβαια από την αύξηση της συνολικής ροπής που αποδεικνύεται ιδιαίτερη σημαντική για ένα αυτοκίνητο με κατά βάση επαγγελματικό προσανατολισμό.

Όσο για τους απαραίτητους για τη λειτουργία του όλου συστήματος συσσωρευτές αυτοί βρίσκονται σε θέση καλά προστατευμένη από το πλαίσιο τύπου σκάλας. Το τελευταίο με τη σειρά του αποδεικνύει πως όσο και να προχωρούν σε άλλους τομείς τα πράγματα σε κάποιους άλλους δεν αλλάζουν με τίποτα.

Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό | iefimerida.gr 0
Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό | iefimerida.gr 1
Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό | iefimerida.gr 2
Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό | iefimerida.gr 3
Mitsubishi GR-HEV Concept: Υβριδικό αγροτικό | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ