Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] - iefimerida.gr

Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες]

Η τελευταία πορεία του Ούγκο Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών του [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν ηγέτη του βεληνεκούς του Ούγκο Τσάβες πενθεί η Βενεζουέλα τον θάνατό του, με το φέρετρό του να περιφέρεται συνοδεία στρατιωτικού αγήματος στους δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες «τσαβίστας» όπως ονομάζονταν οι υποστηρικτές του.

Καλυμμένο με τη σημαία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας το φέρετρο του Ούγκο Τσάβες τοποθετήθηκε σε ένα όχημα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ανάμεσα στους δρόμους του Καράκας με χιλιάδες υποστηρικτές του να θρηνούν και να αποτίουν ύστατο φόρο τιμής.

Στη χώρα συρρέουν από το μεσημέρι της Τετάρτης ηγέτες και επιφανείς προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής για να παραβρεθούν στην κηδεία του «προέδρου των φτωχών» με προεξάρχοντα τον πρόεδρο της Βολιβίας και στενό του σύμμαχο, Εβο Μοράλες.

Κατά τη μεταφορά της σορού του Ούγκο Τσάβες ο Μοράλες με τον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας και διάδοχό του στο κόμμα, Νίκολας Μαντούρο, βρέθηκαν στην κορυφή για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Οι οπαδοί του φώναζαν «ο Τσάβες στο Πάνθεον» ζητώντας να ενταφιαστεί ο πρόεδρος της χώρας στο μαυσωλείο όπου φυλάσσεται το λείψανο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα στην νοτιοαμερικανική ήπειρο, Σιμόν Μπολιβάρ.

Ωστόσο, οι αρχές της χώρας δεν έχουν ανακοινώσει, ακόμη, επίσημα πού θα ενταφιαστεί ο Ούγκο Τσάβες μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία της Παρασκευής.

Η σορός του Τσάβες εκτίθεται ήδη σε λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή όπου θα γίνει η κηδεία του.

Η επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, από τη στιγμή που ο Τσάβες δεν πρόλαβε να ορκιστεί, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προκηρύξει εκλογές εντός τριάντα ημερών, με μια νέα σκληρή προεκλογική μάχη να διαγράφεται στη σκιά του θανάτου του επί δεκατέσσερα χρόνια ηγέτη της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο είναι το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες του κόμματος του Τσάβες, καθώς ήταν το αναμφισβήτητο νούμερο δύο στην παράταξη και έχει σημαντική επιρροή εντός του κόμματος.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον Μαδούρο ως έναν άνθρωπο χωρίς το επικοινωνιακό χάρισμα του Ούγκο Τσάβες, αλλά με σημαντική διαδρομή στην πολιτική του πορεία, στο πλευρό του αποθανόντος ηγέτη και λάτρη της κομματικής πειθαρχίας εντός της παράταξης.

Η κυβέρνηση της χώρας, πάντως, συνεχίζει να μιλάει ανοικτά ότι ο θάνατος του Τσάβες οφείλεται σε «εχθρικό δάκτυλο», ενώ ήδη κυκλοφορούν απέραντες φήμες για τις τελευταίες ώρες του δημοφιλούς, αλλά και αντιφατικού, ηγέτη, όπως εκείνη που αναφέρει ότι ο Τσάβες μεταφέρθηκε με μυστικό τρόπο στην Κούβα και πέθανε εκεί προτού μεταφερθεί εκ νέου στη Βενεζουέλα.

Πάντως, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την επικράτεια ήδη από το πρώτο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Τσάβες για να προλάβει οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις ή αναταραχές.

Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η τελευταία πορεία του Τσάβες στο Καράκας εν μέσω χιλιάδων οπαδών [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ