Τρεις Πρόεδροι, τέσσερις πρωθυπουργοί και χιλιάδες κόσμου για τον Καραμανλή

Στο Μέγαρο Μουσικής και την εκδήλωση μνήμης για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή συγκεντρώθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, και οι πρώην Πρόεδροι Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής» Πέτρος Μολυβιάτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής που «αποθεώθηκε» κατά την είσοδό του στο χώρο.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που κάθισε σχεδόν δίπλα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα (ανάμεσά τους βρέθηκε ο διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιάννης Μάνος), ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής βρέθηκαν δεκάδες πολιτικά και μη πρόσωπα που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ανάμεσά τους ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Αχιλλέας Καραμανλής

Δεν παρευρέθησαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δικαιολογήθηκε πως έπρεπε να παραστεί σε εκδήλωση του κόμματός του την ίδια ώρα -αν και υπάρχουν φήμες πως έπαιξε ρόλο η άρνηση των διοργανωτών να του δώσουν βήμα. Αντίθετα, δεν απευθύνθηκε ποτέ πρόσκληση για να παρευρεθεί στην εκδήλωση στον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ