Ερευνες εξπρές για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά ζήτησε ο Τέντες - iefimerida.gr

Ερευνες εξπρές για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά ζήτησε ο Τέντες

Ερευνες εξπρές για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά ζήτησε ο Τέντες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιτάχυνση, αλλά και συστηματοποίηση των ελέγχων για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες από τον οικονομικό εισαγγελέα Νίκο Παντελή και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι τρεις άνδρες το μεσημέρι της Τετάρτης σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ερευνών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα ο κ. Τέντες ζήτησε να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι επίμαχες υποθέσεις και να γίνεται σε σταθερή βάση δειγματοληπτικός έλεγχος σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, όπου εμφανίζεται συνήθως υψηλός κίνδυνος παραβατικότητας.

Ακόμη, στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε να ερευνηθούν τα εμβάσματα 139 εφοριακών στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα ελεγχθούν από πλευράς δηλώσεων «πόθεν έσχες», ενώ η Τρόικα έχει ζητήσει στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία να τους επιβληθούν όλες κυρώσεις που να φθάνουν μέχρι και την απόλυση.

Στη συνάντηση Τέντε, Παντελή, Στασινόπουλου, συζητήθηκε ακόμη η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα των χιλιάδων καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και αυτές που περιέχουν τα ονόματα διαφόρων πολιτικών και δημάρχων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να χρειαστούν αρκετό διάστημα για να ολοκληρωθούν λόγω του μεγάλου φόρτου υποθέσεων που βαραίνει το ΣΔΟΕ, με δεδομένα και τα μεγάλα κενά στις οργανικές του θέσεις και την ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού του δυναμικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ