Η παράσταση του Θ. Μοσχόπουλου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών - iefimerida.gr

Η παράσταση του Θ. Μοσχόπουλου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από σήμερα και ως τις 17 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου «Μέδουσα: Σχέδια και αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια» στο κτίριο Δ της Πειραιώς 260.

Ένας πίνακας και το ιστορικό γεγονός που τον ενέπνευσε δίνουν αφορμή σε μια ομάδα αξιόλογων συντελεστών να γράψει ένα συλλογικό έργο πάνω στην Ιστορία και το χρόνο, την Ιστορία και την τέχνη, την τέχνη και το χρόνο…

Το 1816, η γαλλική φρεγάτα «Μέδουσα» ναυαγεί και 150 άτομα κατώτερης κοινωνικής τάξης εγκαταλείπονται σε μια σχεδία – επιζούν μόνο 15. Προκαλείται μεγάλο σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις. Ο ζωγράφος Τεοντόρ Ζερικώ δημιουργεί έναν πίνακα με θέμα την τραγική σχεδία, που αποκτά τη δική του σκανδαλώδη μυθολογία, αφού χρησιμοποιεί ως μοντέλα δύο από τους επιζήσαντες.

Μια σύνθεση των Θωμά Μοσχόπουλου, Κορνήλιου Σελαμσή, Αμάλια Μπένετ, Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη, Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, Λευτέρη Παυλόπουλου, Ηλία Γιαννακάκη, Τάσου Αγγελόπουλου, Άννας Μιχελή, Ευαγγελίας Θεριανού, Άννας Καλαϊτζίδου, Άννας Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλου, Δημήτρη Νασιούλα, Αργύρη Ξάφη, Μαρίας Σκουλά, Θάνου Τοκάκη.

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από το βιβλίο Τζούλιαν Μπαρνς, "Ιστορία του κόσμου σε 10 και 1/2 κεφάλαια", μετάφραση Δημοσθένης Κούρτοβικ, εκδόσεις Ψυχογιός, Αθήνα 1992

Σημείωση: Η παράσταση χωρίζεται σε 3 μέρη, τα οποία οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν με όποια σειρά επιθυμούν. Κάθε μέρος θα παιχτεί 2 φορές σε διαφορετικές ώρες:
• Ταξίδι: 19:30 και 22:30
• Πάθος: 20:30 και 23:30
• Ανθρώπινη σονάτα: 21:30 και 00:30
Επομένως οι θεατές μπορούν να ξεκινήσουν την παρακολούθηση της παράστασης στις 19:30, 20:30, 21:30 ή 22.30 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ