Le Monde: Η Ελλάδα κάνει θεωρίες συνωμοσίας για τη λίστα Λαγκάρντ για να κρύψει τα ονόματα πολιτικών ηγετών - iefimerida.gr

Le Monde: Η Ελλάδα κάνει θεωρίες συνωμοσίας για τη λίστα Λαγκάρντ για να κρύψει τα ονόματα πολιτικών ηγετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι η έρευνα γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ προχωρά με έναν περίεργο τρόπο, με απλούς υπαλλήλους να βρίσκονται στο στόχαστρο προφανώς για να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, μια και η επί της ουσίας διερεύνηση της λίστας θα μπορούσε να στρέψει την προσοχή σε πρώην και νυν πολιτικούς ηγέτες.

Για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ λαϊκισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας με αναφορές στην άνοδο της «ρατσιστικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε δημοσίευμά της με τίτλο «Καμπανάκι για την έκρηξη μίσους στην Ελλάδα» που υπογράφουν δύο προσωπικότητες της Γαλλίας, ο Philippe Coen ιδρυτής της πρωτοβουλίας για την πρόληψη του μίσους και ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου ΙPEMED Eric Διαμαντής.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει την έκρηξη της ρατσιστικής βίας στη χώρα μας με αναφορά στην πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού από έναν 29χρονο Ελληνα πυροσβέστη και τον 24χρονο φίλο του στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και αντίγραφα του Mein Kampf, του Αδόλφου Χίτλερ.

Εκτεταμένη αναφορά γίνεται στις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ και τη στοχοποίηση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή τόσο από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ είχε κάνει λόγο για δυο τρία ονόματα Ελλήνων εβραϊκής καταγωγής. Η εφημερίδα κάνει λόγο για συνέχιση της εκστρατείας κατά του Σάμπυ Μιωνή από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Μάκη Βορίδη, και αναφέρει χαρακτηριστικά την εφημερίδα «Δημοκρατία».

«Η δημοκρατία στην Ελλάδα δοκιμάζεται, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...» σημειώνει η εφημερίδα η οποία κάνει αναφορά και στην οδηγία που εξέδωσε τον Νοέμβριο η πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία προειδοποιούσε τους πολίτες της για τους κινδύνους να δεχθούν επίθεση στους δρόμους της Αθήνας.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την ανάγκη κοινής δράσης -από την Ευρωπαική Ενωση, τις κυβερνήσεις των χωρών, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία- για την Ελλάδα που υποφέρει από την ανεξέλεγκτη ξενοφοβία, πριν να είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ