Πάνω από μισό δισ. ευρώ πρόστιμο στη Microsoft από την ΕΕ - iefimerida.gr

Πάνω από μισό δισ. ευρώ πρόστιμο στη Microsoft από την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ ακριβά θα πληρώσει η Microsoft τη μη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία του 2009 να δώσει στους χρήστες των Windows τη δυνατότητα εγκατάστασης και άλλων διαδικτυακών επεξεργαστών εκτός του Explorer.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των μονοπωλιακών πρακτικών επέβαλαν στην εταιρία πρόστιμο ύψους 561 εκατομμυρίων ευρώ καθώς αγνόησε τη δέσμευσή της πριν 4 χρόνια ότι θα δίνει τη δυνατότητα επιλογής στους χρήστες μεταξύ του Explorer και άλλων ανταγωνιστικών προϊόντων.

Τότε η εταιρία είχε θεωρήσει πως η υπόθεση είχε λήξει με ένα συμβιβασμό στο πλαίσιο του οποίου είχε πληρώσει 860 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν μεταξύ του Μαΐου του 2011 και του Ιουλίου του 2012 η Microsoft έσπασε την δέσμευσή της, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «αποτυχία συμμόρφωσης και θεωρείται πολύ σοβαρό αδίκημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται με τις αντίστοιχες ποινές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ