Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο - iefimerida.gr

Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Nissan Leaf είναι το πιο ρεαλιστικό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων και με διαφορά το καλύτερο ηλεκτρικό που έχω οδηγήσει, μιας και πέρα από όλα τα άλλα έχει να παρουσιάσει και αξιοπρεπείς επιδόσεις (0-100 σε 10 δεύτερα, τελική 150).

Άλλωστε κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι που το 2011 ψηφίστηκε ως αυτοκίνητο της χρονιάς. Βέβαια από τότε έχουν περάσει μερικά χρόνια, το Leaf που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 107 ίππων έχει κατασκευαστεί και πουληθεί περισσότερες από 50.000 φορές, οπότε έχει έρθει και ο καιρός για μια ανανέωσή του. Και μάλιστα σε καίριους τομείς για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, όπως είναι ο χρόνος φόρτισης, η αυτονομία και η αεροδυναμική.

Έτσι λοιπόν η καινούργια μάσκα μαζί με κάποιες άλλες αλλαγές βελτίωσε τον αεροδυναμικό συντελεστή του (έγινε 0,28 από 0,29), γεγονός που έχει θετική επίδραση στην κατανάλωση της ενέργειας που αποθηκεύεται στους συσσωρευτές του Leaf. Οι οποίοι άλλαξαν θέση, βρίσκονται πλέον στο δάπεδο και πιο κοντά στα μαρσπιέ, απελευθερώνοντας έτσι επιπλέον 40 λίτρα στο πορτμπαγκάζ, που έφτασε τα 370 -τιμή εξαιρετική για ηλεκτρικό μοντέλο.

Πρόοδος υπήρχε και στην αυτονομία, που αυξήθηκε κατά 15% και πλέον φτάνει τα 200 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Αν λάβουμε υπόψη μας πως το Leaf είναι ένα plug-in ηλεκτρικό όχημα, δηλαδή φορτίζει π.χ. το βράδυ από το οικιακό δίκτυο, τότε τα 200 χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει μέχρι να χρειαστεί και πάλι φόρτιση είναι υπερ-αρκετά για τις καθημερινές μετακινήσεις. Ταυτόχρονα με τη βοήθεια ενός νέου ταχυφορτιστή ο χρόνος πλήρους φόρτισης περιορίστηκε από τις 8 ώρες στις 4. Εδώ ένα σημαντικό στοιχείο, όχι μόνο για το Leaf αλλά για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι επεκτείνεται το δίκτυο φόρτισής τους. Σήμερα υπάρχουν πανευρωπαϊκά 195 σημεία ταχυφόρτισης, καθώς και άλλα 150 σε αντιπροσωπείες της Nissan. Το πλάνο είναι μέσα στο 2013 το δίκτυο να διευρυνθεί σε 1.400 αντιπροσώπους Nissan, σε 600 σταθμούς ταχυφόρτισης και σε άλλους 20.000 δημόσιους σταθμούς.

Το ανανεωμένο Nissan Leaf, στο οποίο έχουν αλλάξει συνολικά περίπου 100 στοιχεία και έχουν προστεθεί δυνατότητες διασύνδεσής του που ελέγχονται από την καινούργια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, παρουσιάστηκε επίσημα στη Γενεύη. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο με τρία επίπεδα εξοπλισμού προς 31.000 ευρώ.

Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 0
Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 1
Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 2
Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 3
Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 4
Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 5
Nissan Leaf: Βελτιώνοντας το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ