Η οικονομική κρίση μονοπωλεί το ενδιαφέρον από την κλιματική αλλαγή - iefimerida.gr

Η οικονομική κρίση μονοπωλεί το ενδιαφέρον από την κλιματική αλλαγή

Η οικονομική κρίση μονοπωλεί το ενδιαφέρον από την κλιματική αλλαγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεχάστηκαν τα προβλήματα του περιβάλλοντος,εν όψει της οικονομικής κρίσης, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ανησυχίες της κοινής γνώμης για το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής βρίσκονται σε χαμηλό 20ετιας.

Συγκεκριμένα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το νερό και η εξαφάνιση ζωικών ειδών παρουσιάζουν το χαμηλότερο ενδιαφέρον εδώ και 20 χρόνια, ενώ την γενική ανησυχία μονοπωλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που, στην οποία συμμετείχαν 22.812 άνθρωποι από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία και οι ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι παρά τις συνεχείς ενέργειες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης μόνο το 49% των ερωτηθέντων θεώρησε ως «πολύ σοβαρό» ζήτημα την κλιματική αλλαγή, ποσοστό αισθητά μικρότερο απ' ότι στις απαρχές της κρίσης το 2009.

Από τη πλευρά τους οι μεγάλες διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως το WWF και η Greenpeace αποδίδουν τα αποτελέσματα στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στη μη επίτευξη συμφωνιών σε διεθνές επίπεδο για τα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ