WSJ: Προπαγάνδα τα σενάρια συνωμοσίας για το θάνατο Τσάβες [βίντεο] - iefimerida.gr

WSJ: Προπαγάνδα τα σενάρια συνωμοσίας για το θάνατο Τσάβες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεσα στα πλείστα όσα άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν από χθες το βράδυ με θέμα το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, δεν είναι λίγα εκείνα που επικεντρώνονται στις κατηγορίες τις οποίες καταλογίζει το Καράκας στην Ουάσινγκτον -τον «ιστορικό εχθρό»- για κρυφές ενέργειες αποσταθεροποίησης της υγείας του Προέδρου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τσάβες, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατέφυγε στο αγαπημένο το τελευταίο διάστημα προπαγανδιστικό τέχνασμα του Προέδρου στην προσπάθειά του να ενώσει τους υποστηρικτές του: στην επίκληση συνωμοσιών οργανωμένων από τις ΗΠΑ με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

«Πίσω απ' όλες τις μηχανορραφίες βρίσκονται οι εχθροί της πατρίδας», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, περιστοιχισμένος από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικά στελέχη και διοικητές του στρατού της Βενεζουέλα, αφού πρώτα είχε πετάξει έξω δύο στρατιωτικούς ακόλουθους των ΗΠΑ, οι οποίοι συνωμοτούσαν υποτίθεται κατά της χώρας.

Η αντίδραση της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν άμεση, απορρίπτοντας τις κατηγορίες, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο να ζητηθεί από έναν μεγάλο αριθμό διπλωματών της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες.

Η ρητορική του κ. Μαντούρο, επισημαίνει το άρθρο της Wall Street Journal, προσομοιάζει στις συνωμοσιολογικές θεωρίες που εξύφαινε ο Τσάβες καθ' όλη τη διάρκεια της 14χρονης παρουσίας του στην εξουσία και τις οποίες φαίνεται πως είχε υιοθετήσει από τον πολιτικό του μέντορα, Φιντέλ Κάστρο.

«Πρόκειται για μία καθαρά Made in Cuba νοοτροπία που φέρει ευδιάκριτα τα ίχνη του Κάστρο», δηλώνουν ειδικοί πολιτικοί ερευνητές, βγαλμένη από τα σπλάχνα της δεκαετίας του '60 και του '70.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ