Ομολόγησαν οι ένοχοι για την επίθεση με οξύ στον διευθυντή των Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν - iefimerida.gr

Ομολόγησαν οι ένοχοι για την επίθεση με οξύ στον διευθυντή των Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν

Ομολόγησαν οι ένοχοι για την επίθεση με οξύ στον διευθυντή των Μπολσόι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της δικαιοσύνης ο σολίστ των Μπολσόι Πάβελ Ντμιτριτσένκο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν ο εντολέας της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι Σεργκέι Φιλίν.

Ο Ντμιτριτσένκο, παραδέχτηκε ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, ενώ την ενοχή τους παραδέχτηκαν επίσης και ο δράστης Γιούρι Ζαρούτσκι, που είχε συλληφθεί και ανακρινόταν από χθες, καθώς και ένας ακόμα άντρας ο οποίος φαίνεται να οδήγησε τον Ζαρούτσκι στο σημείο της επίθεσης.

«Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε τον εντολέα Πάβελ Ντμιτριτσένκο, τον δράστη και τον οδηγό που μετέφερε τον τελευταίο στο σημείο του εγκλήματος. Και οι τρεις ομολόγησαν την ενοχή τους. Η έρευνα συνεχίζεται για να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες της επίθεσης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας της Μόσχας.

Παρόλο που ανακρινόταν ο Ντμιτριτσενκο με τους δύο προηγούμενους, δε δημοσιεύθηκε ποτέ το όνομά του ως πιθανού υπόπτου, λόγω της θέσης του στον χώρο, ωστόσο μετά την ομολογία του και τη δημοσιοποίηση του ονόματός του, οι καλλιτεχνικοι κύκλοι τις Μόσχας είναι συγκλονισμένοι.

Ο Ντμιτριτσένκο ήταν έντονος υποστηρικτής του κλασικισμού στο ρεπερτόριο των Μπολσόι ενώ είχε σχέση με μια μπαλαρίνα την Αντζελίνα Βοροντσοβα, της οποίας οι υποστηρικτές κατηγορούν τον Φιλίν για την στασιμότητα της καριέρας της.

Γεννημένος σε μια οικογένεια χορευτών, ο Ντμιτριτσένκο είχε πει παλιότερα ότι η μητέρα του τον έπεισε να δώσει εξετάσεις για τη σχολή μπαλέτου της Μόσχας με αντάλλαγμα μία σοκολάτα. Ο επί 30 χρόνια διευθυντής των Μπολσόι (και προκάτοχος του Φιλίν) Γιούρι Γκριγκοροβιτς ξεχώρισε τον Ντμιτριτσενκο από την πρώτη στιγμή και εκείνος παρέμεινε πιστός στον Γκριγκόροβιτς χρόνια μετά την απόλυση του το 1995.

Επίσης ο Ντμιτριτσένκο παρόλο που ο Φιλίν του είχε δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση του Ιβάν του τρομερού, διαμαρτυρόταν συχνά πως οι μισθοί των χορευτών είναι τόσο χαμηλοί ώστε «ούτε μετανάστες δεν θα συμφωνήσουν να εργαστούν σε εργοτάξιο για αυτά τα χρήματα» όπως έλεγε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ