Οι «τσούλες» βγήκαν βόλτα και στο Σίδνεϋ - iefimerida.gr

Οι «τσούλες» βγήκαν βόλτα και στο Σίδνεϋ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σίδνεϋ ήταν ο τελευταίος σταθμός της διεθνούς καμπάνιας «SlutWalk» που ξεκίνησε από το Τορόντο και πλέον έχει διαδοθεί σε όλο τον πλανήτη.

Το SlutWalk ξεκίνησε όταν ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Τορόντο του Καναδά δήλωσε πως «οι γυναίκες θα πρέπει να μην ντύνονται σαν τσούλες αν δεν θέλουν να πέσουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων». Αυτή η προκλητική δήλωση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και γυναίκες σε όλο τον κόσμο βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν για να ξεκαθαρίσουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους και την εμφάνισή τους.

Το SlutWalk στο Σίδνεϋ έγινε σήμερα και είχε μεγάλη συμμετοχή, καθώς εκατοντάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα όπως «Το σώμα μας δεν είναι δημόσια περιουσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδήλωση Αυστραλία τσούλες Σύδνεϋ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ