WC-TV: Άγγελοι νίντζα στη Βίβλο, ξεσηκώνουν Βίκινγκς και εξολοθρεύουν ζόμπι [βίντεο] - iefimerida.gr

WC-TV: Άγγελοι νίντζα στη Βίβλο, ξεσηκώνουν Βίκινγκς και εξολοθρεύουν ζόμπι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, κάνει ευλαβικά το σταυρό του μεν, προτιμά τους σκανδιναβούς Θεούς δε που είναι ξανθοί, νταβραντισμένοι και με κολασμένες ορέξεις μετά την πέμπτη μπύρα. Λογικό δεν είναι;

Μπορεί η μυθολογία των ζωντανών νεκρών, να τους θέλει εντελώς νεκρούς μόνο αν τους πυροβολήσεις στο δόξα πατρί αλλά η δύναμη της θρησκευτικής πίστης φαίνεται πιο αποτελεσματική. Όπως απέδειξε η πρεμιέρα της επικής 10ωρης σειράς πέντε δίωρων επεισοδίων για τη Βίβλο από το «History Channel».

Όχι, δεν είναι ντοκιμαντέρ, αλλά ένα ιστορικά μελετημένο (υποτίθεται) υπερθέαμα από μια ομάδα ακαδημαϊκών και θεολόγων που αφηγείται τις σημαντικότερες ιστορίες από τη Γέννεση μέχρι την Αποκάλυψη, γυρισμένο στο Μαρόκο. Σχετικά βέβαια το «ιστορικά μελετημένο» εφ' όσον οι πρώτες κριτικές μιλάνες για μια «αγιοποιημένη» σειρά δράσης, που δεν μπορείς να την πάρεις, ιστορικά μιλώντας, ιδιαίτερα σοβαρά. Κάτι που, έχει μια λογική βάση, εφ' όσον ο παραγωγός της Μαρκ Μπαρνέτ, ευθύνεται μεταξύ άλλων, για το γνωστό και στη χώρα μας, reality «Survivor».

Το πρώτο επεισόδιο της που προβλήθηκε στις Η.Π.Α. την Κυριακή 3 Μαρτίου, (20.00 – 22.00), έσπασε κάθε ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 13,1 εκατομμύρια θεατές. Νούμερο που είναι το μεγαλύτερο που κατάφερε σειρά, τόσο των καλωδιακών όσο και των ελεύθερων καναλιών στις Η.Π.Α. για το 2013, κατατροπώνοντας το mega hit του ACM την ίδια μέρα και ώρα (στις 21.00) που έμεινε στους 11,3 εκ. θεατές. Μολονότι ο συγκεκριμένος αριθμός των θεατών της «Βίβλου» δεν έχει την ίδια αξία για τους διαφημιστές εφ' όσον τα 2/3 τους, ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα των 50 και βάλε.

Όπως και ήταν λογικό άλλωστε, σιγά μην αφήσει ο πιτσιρικάς τα ζόμπι, για να περιμένει να δει πότε θα γκαστρωθεί η Σάρα από τον 75άρη Αβράαμ. Aν και δεν είμαι σίγουρος, για το πως ακριβώς φάνηκε στους 50άρηδες, η περιβόητη πλέον (για τους λάθος λόγους) σκηνή του επεισοδίου, με τους αγγέλους να εξολοθρεύουν τον αμαρτωλό πληθυσμό στα Σόδομα και τα Γόμμορα, χρησιμοποιώντας ασιατικές πολεμικές τέχνες και τακτικές Νίντζα.

Η τεράστια επιτυχία της «Βίβλου» βοήθησε και με το παραπάνω το ντεμπούτο ακόμα μιας νέας σειράς μυθοπλασίας του History Channel, των «Bίκινγκς» που ακολούθησε αμέσως μετά στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής (ναι, το History μάλλον είδε ότι τα μαθήματα ιστορίας δεν φτουράνε και αποφάσισε να το ρίξει στους «Σουλεϊμάν»). Στον αντίποδα του χριστιανικού μπάχαλου, οι «Βίκινγκς» φαίνεται να κινούνται πολύ πιο καθαρά στον τομέα της απολαυστικής, πλούσιας ιστορικής σαπουνόπερας, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η υπογραφή του σεναριογράφου της κινηματογραφικής «Ελίζαμπεθ» και των τηλεοπτικών «Tυδώρ», Μάικλ Χιρστ.

Aν και ούτε εδώ οι πρώτες κριτικές είναι ενθουσιώδεις, μιλάνε παρ' όλα αυτά για μια ένοχη απόλαυση. Τους Vikings παρακολούθησε ένας εξ' ίσου εντυπωσιακός αριθμός 6,2 εκ. θεατών, που είναι και ο μεγαλύτερος για το πρώτο επεισόδιο σειράς καλωδιακού καναλιού σε αυτήν την ώρα, μέσα στο 2013, εξασφαλίζοντας την επιτυχημένη συνέχεια της. Και δημιουργώντας κλίμα προετοιμασίας, για τις επικείμενες «βάρβαρες» συναντήσεις μας με τους σκανδιναβούς θεούς στα καλοκαιρινά νησιώτικα κωλόμπαρα. Είπαμε, ένοχη απόλαυση.

http://www.bibleseries.tv/

http://www.history.com/shows/vikings

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz, στο twitter.com/klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ