Οι στενές επαφές του Χουάν Κάρλος με τη Γερμανίδα «Μάτα Χάρι» [εικόνες]

Σε μια περίεργη υπόθεση καλείται να ρίξει φως το Εθνικό Κέντρο Αντικατασκοπείας, έπειτα από δηλώσεις μιας Γερμανίδας αριστοκράτισσας η οποία παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της πως παρείχε «εμπιστευτικές» υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της Ισπανικής ΕΥΠ, Φέλιξ Σανθ Ρολδάν, αναμένεται στις 19 Μαρτίου να καταθέσει ενώπιον του Κοινοβουλίου για το εάν διατηρούσε συνεργασία με μία στενή φίλη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, γερμανικής καταγωγής.

Κεντρικό πρόσωπο η αριστοκράτισσα Κορίνα τσου Ζάιν – Βίτγκενσταϊν που διευθύνει εταιρεία συμβούλων, στενή φίλη του βασιλιά και με υψηλές γνωριμίες, η οποία έχει παραδεχθεί ότι είχε «συμβουλευτικό» ρόλο.

«Υπήρξαν απόρρητες υποθέσεις, στιγμιαίες καταστάσεις τις οποίες βοήθησα να επιλυθούν για το καλό της χώρας» είχε δηλώσει η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν στην εφημερίδα Ελ Μούνδο.

Η Βίτγκενσταϊν, μάλιστα, αναφέρει «έχω δουλέψει δωρεάν, εθελοντικά για την κυβέρνηση και επί πληρωμή για τον ιδιωτικό τομέα, για κάποιες εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά τώρα το μόνο που θέλω είναι συνεχίσω τη ζωή μου»

Πάντως, η κυβέρνηση έχει αρνηθεί πως η Γερμανίδα ευγενής παρείχε υπηρεσίες στο κράτος.

Η υπόθεση φθάνει στο επίπεδο του Κοινοβουλίου έπειτα από ερωτήσεις και αιτήματα αρκετών κομμάτων που θέλουν να μάθουν εάν σπαταλήθηκε κρατικό χρήμα για αυτή την υπόθεση και κατά πόσο έχει χρησιμοποιηθεί η σχέση της Γερμανίδας με τον βασιλιά προς όφελος τρίτων.

Το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) υποστηρίζει πως θα ήταν «πολύ σοβαρό» θέμα εάν κάποιος να προσφέρει μυστικές υπηρεσίες χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση και όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της Χοσέ Λούις Θεντέλια σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν ψεύδεται θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο ισπανικός Τύπος υπαινίσσεται ακόμη και σκοτεινές περιπτώσεις επιχειρηματικής κατασκοπείας.

Ποια είναι η φημολογούμενη Μάτα Χάρι

Η 47χρονη Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς υπήρξε η μυστηριώδης ξανθιά καλλονή που συνόδευε τον βασιλιά σε αρκετά ταξίδια του με τον κόσμο να «βουίζει» ότι διατηρούν δεσμό.

Μάλιστα, η 47χρονη δισ. διαζευγμένη Κορίνα είναι εκείνη που συνόδευε τον βασιλιά της Ισπανίας στο «ντόλτσε βίτα» ταξίδι του στην Μπουτσουάνα που κατέληξε με τον ίδιο στο νοσοκομείο με σπασμένο γοφό.

Κατέχει τον τίτλο της πριγκίπισσα από τον δεύτερό της γάμο με τον Κάσιμιρ τσου Ζάιν Βιτγκενστάιν γόνο παραδοσιακής αριστοκρατικής γερμανικής οικογένειας.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα με αφορμή μια υπόθεση που αφορούσε εκβιασμούς προς τον γαμπρό του Χουάν Κάρλος επανέφερε το όνομα της 47χρονης Κορίνα χωρίς να εμπλέκεται άμεσα το όνομά της, αλλά γεννώντας ερωτήματα για το ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος και η επιρροή της εντός της βασιλικής οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ