Ασμουσεν και Ρεν διαψεύδουν τα περί αποχώρησης της ΕΚΤ από την Τρόικα - iefimerida.gr

Ασμουσεν και Ρεν διαψεύδουν τα περί αποχώρησης της ΕΚΤ από την Τρόικα

Ασμουσεν και Ρεν διαψεύδουν τα περί αποχώρησης της ΕΚΤ από την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, όσο και το στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ Ασμουσεν, διαψεύδουν τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα περί ενδεχόμενης
αποχώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την Τρόικα.

Σύμφωνα με γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV ο κ. Ρεν δήλωσε, «δεν ξέρω για ποιο θέμα μιλάτε» και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και τους άλλους εταίρους της Τρόικα είναι «πολύ εποικοδομητική», ενώ ο κ. Ασμουσεν επισήμανε ότι η ΕΚΤ δεν θα αποχωρήσει από την Tρόικα και χαρακτήρισε αβάσιμα όσα δημοσιεύματα αναφέρουν κάτι τέτοιο.

Αρνητικά, σύμφωνα με το NTV , απάντησε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ερώτηση, εάν ο κ. Ντράγκι ή ο κ. Aσμουσεν έχουν αναφερθεί σε πιθανότητα αποχώρησης της Τράπεζας από την Tρόικα.

Οι τρεις εφημερίδες είχαν υποστηρίξει στα δημοσιεύματά τους ότι διατυπώνονται αμφιβολίες σχετικώς με την διατήρηση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της ΕΚΤ, λόγω της συμμετοχής της στα προγράμματα διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ