Διώχνουν τους Ρομά για να φτιάξουν πανεπιστήμιο - iefimerida.gr

Διώχνουν τους Ρομά για να φτιάξουν πανεπιστήμιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό «Κεραίες» ζητά από τους Ρομά ο Δήμος Θερμαϊκού, λόγω παραχώρησης του χώρου για ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να δηλώνει ανίκανη να δώσει λύση.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, η διορία εκκένωσης του χώρου εκπνέει, τη στιγμή που οι Ρομά έχουν μετατραπεί σε «μπαλάκι» μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

«Πρόκειται για καταυλισμό Ρομά που εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο χώρο πριν από 15 χρόνια. Ωστόσο, η συνολική έκταση 100 στρεμμάτων περίπου, παραχωρήθηκε από το Δήμο Θερμαϊκού στο Πανεπιστήμιο, με απόφαση που έλαβε ήδη η προηγούμενη διοίκηση του δήμου», εξηγεί ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής.

«Θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος από την Πολιτεία γιατί δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να γίνονται μπαλάκι στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Εναλλακτικά θα μπορούσαν οι Ρομά να λάβουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους ώστε να αγοράσουν μικρές κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου, σε χαμηλές τιμές», προσθέτει ο κ. Αλεξανδρής.

Το ζήτημα ανέδειξε η «Οικολογία Αλληλεγγύη», με ερώτηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να δηλώνει ουσιαστικά ανίκανος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μακεδονία Πανεπιστήμιο Ρομά κεραίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ