Ferrari LaFerrari: Με τεχνολογία και αεροδυναμική Φόρμουλα 1

Η Ferrari έχει ειδικότητα στη δημιουργία υλικού για όνειρα και καινούργιο της υπερ-μοντέλο, η LaFerrari που μετά από πολλές διαρροές, υποσχέσεις αλλά και ένα πέπλο μυστηρίου που την κάλυπτε, παρουσιάστηκε πριν από λίγο επίσημα στη Γενεύη, δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε άλλο μάλιστα...

Το αποτέλεσμα λοιπόν της μακροχρόνιας κυοφορίας της διαδόχου της θρυλικής Enzo είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό από όπου κι αν την κοιτάξεις, ενώ ταυτόχρονα εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Άλλωστε αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο από τη στιγμή που έχουν εμφανιστεί ουκ ολίγοι σφετεριστές για το θρόνο των υπερ-αυτοκινήτων.

Έτσι λοιπόν ο V12 των σχεδόν 6.300 κυβικών και των 800 ίππων υποστηρίζεται από ένα σύστημα τύπου HyKERS με προέλευση από τη Φόρμουλα 1, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να φτάνει τους 963 ίππους, που εκτοξεύουν την τελική –χάρη και στην εξαιρετική αεροδυναμική- στα 350 χλμ./ ώρα και περιορίζουν το 0-100 σε λιγότερα από 3 δεύτερα. Για το 0-200 σημειώστε κάτω από 7 δευτερόλεπτα, ενώ σε λιγότερα από 15 δευτερόλεπτα ξεκινώντας από στάση θα έχετε φτάσει με τη LaFerrari τα 300. Και θα συνεχίζετε αν έχετε ανοιχτό δρόμο μπροστά σας μέχρι τα 350.

Τη νέα υπερ-Ferrari θα την αποκτήσουν μόλις 499 τυχεροί, που έχουν επιλεγεί αυστηρά –αυτό συμβαίνει με κάθε υπερ αυτοκίνητο με σήμα το cavallino rampante- και οι οποίοι θα καταβάλουν βέβαια ένα αξιοσημείωτο ποσό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ