Νέος κομήτης περνάει από τη Γη αυτή την εβδομάδα - iefimerida.gr

Νέος κομήτης περνάει από τη Γη αυτή την εβδομάδα

Νέος κομήτης θα περάσει από τη Γη αυτή την εβδομάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ιδιαίτερα φωτεινό πέρασμα αναμένεται να κάνει αυτές της μέρες ο κομήτης Pan-STARRS, αφού σύμφωνα με τη NASΑ τις τελευταίες μέρες αύξησε σημαντικά τη φωτεινότητά του και πλέον θα είναι ορατός με γυμνό μάτι, με αποκορύφωμα την Κυριακή που θα φαίνεται στον ουρανό σαν άστρο

Συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Μαρτίου, ο Pan-STARRS (επιστημονική ονομασία: C/2011 L4) θα κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στον Ήλιο, οπότε και θα λάμπει σαν άστρο πρώτου μεγέθους ή και ακόμη πιο πολύ.

Ο κομήτης ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS της Χαβάης, από όπου και πήρε το ανεπίσημο όνομά του και σήμερα Τρίτη αναμένεται να κάνει το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη, σε απόσταση περίπου 160 εκατ. χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Space.com.

Ο κομήτης θεωρείται «νέος», με την έννοια ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι μάλλον η πρώτη φορά που πλησιάζει τον Ήλιο, προερχόμενος από τις μακρινές γωνιές του ηλιακού μας συστήματος.

Από την Πέμπτη 7 Μαρτίου, θα αρχίσει να γίνεται ορατός και από την Ελλάδα, ενώ από τις 12 του μήνα και μετά θα αρχίσει να εξαφανίζεται ξανά σιγά σιγά καθώς απομακρύνεται από τη Γη και τον ήλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ