Tρεις Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη σύμφωνα με τη λίστα Forbes - iefimerida.gr

Tρεις Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη σύμφωνα με τη λίστα Forbes

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Ο 73χρονος Σλιμ διατηρεί τα πρωτεία με συνολική περιουσία που υπολογίζεται στα 73 δισεκατομμύρια δολάρια, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς με 67 δισεκατομμύρια, και ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγκα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας Zara, με περιουσία 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη συμπληρώνουν ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία που αγγίζει τα 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Λάρι Έλισον της τεχνολογικής εταιρείας Oracle, με περιουσία 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 1.426 δισεκατομμυριούχοι, τρεις εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Στη θέση 412 βρίσκεται το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, ο οποίος πέρυσι βρισκόταν στη θέση 464, καθώς αύξησε την περιουσία του στα 3,3 δισ. δολάρια. Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της Glencore International, στη θέση 527, με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια, και ακολουθεί ο Φίλιππος Νιάρχος, στη θέση 554 και περιουσία 2,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ