Η ΕΡΤ, τα ρουσφέτια και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο - iefimerida.gr

Η ΕΡΤ, τα ρουσφέτια και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Αντώνη Σαμαρά πηγαίνει σήμερα ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος μετά την υποβολή της παραίτησής του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Μέσα σε 5 μήνες διακυβέρνησης από την τρικομματική κυβέρνηση, η ΕΡΤ κινδυνεύει με διάλυση εξαιτίας της ικανοποίησης των επιθυμιών των ιδιωτικών σταθμών, με το μανδύα της Τρόικα, των επιλογών που έκαναν οι 3 αρχηγοί, οι υπουργοί, οι σύμβουλοι και οι κομματάρχες και των αστοχιών της διοίκησης. Η ΝΔ και οι συν αυτώ" παρέλαβαν την 14η ελληνική εταιρεία σε κέρδη, ύψους 57 εκατ. ευρώ το 2011 και κινδυνεύουν να τη μετατρέψουν εκ νέου σε ζημιογόνο και προς συρρίκνωση, εταιρεία.

Ο Νίκος Σίμος, αφού ο ίδιος ενέκρινε προσλήψεις και αποδέχθηκε πιέσεις, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, και αφού ζήτησε από τη γραμματέα να αποχωρήσει, μίλησε για πρόσωπα και ομάδες που λειτουργούν για χρόνια στην εταιρεία ανεξαρτήτως διοικήσεων, αλλά και για τις πιέσεις που ασκήθηκαν για να αναβαθμιστεί ο Γιώργος Μπράμος, σε θέση γενικού διευθυντή τηλεόρασης, την οποία κατείχε ο Κώστας Σπυρόπουλος, αλλά και στην απαίτηση των 3 κομμάτων για την επιστροφή της Έλλης Στάη. Σημειώνεται πως ο Γιώργος Μπράμος, είχε βρεθεί ξανά στην ΕΡΤ την περίοδο της ΝΔ και του Χρήστου Παναγόπουλου, έχοντας αποχωρήσει από το Mega και μετά με ένα μεσοδιάστημα όπου έγραφε στην «Αυγή» επανήλθε μετά από πρόταση της ΔΗΜΑΡ στην ΕΡΤ. Ως πρόταση της ΔΗΜΑΡ είχε αναλάβει τη θέση και ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος είχε εργαστεί στην ΕΡΤ, την εποχή του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή.

Υπάρχει βέβαια και η δεύτερη ανάγνωση. Αυτή που επιχειρεί το μέλος του ΔΣ, Τέλης Σαμαντάς , ο οποίος επίσης έχει την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ. Ο πρώην διευθυντής της ΔΗΜΑΡΑ αναφέρει σε δημόσια δήλωση ότι ο Γιώργος Μπράμος είναι "μία από τις ελάχιστες αξιοκρατικές επιλογές, την εισήγηση για την πρόσληψη του οποίου υπέγραφε ο ίδιος ο κ. Σίμος".

Αν ισχύει η προσέγγιση αυτή τότε πρόκειται για έμμεση παραδοχή πως στην ΕΡΤ υπήρξαν διορισμοί, οι οποίοι δεν ήταν υπακούουν σε κριτήρια αναγκών, αλλά είναι όπως λένε όλοι ρουσφέτια. Και ταυτόχρονα έρχονται οι πρώτες κλήσεις από την εισαγγελία, για δύο υποθέσεις, το κόστος της εκπομπής "Μεσογείων 136" και το καθεστώς παράλληλης απασχόλησης δύο παρουσιαστών της ΕΡΤ. Η 'φάμπρικα" με τις μικτές παραγωγές, όπου δίνονται μεγαλύτερες αμοιβές από αυτές της ΕΡΤ προς τους υπαλλήλους και τα στελέχη τους, απειλεί να τινάξει στον αέρα την ΕΡΤ. Δεν είναι όμως το μοναδικό της πρόβλημα. Η απόφαση για τη μεταφορά του 25% του ανταποδοτικού τέλους στο ΛΑΓΗΕ και η αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν το ρεύμα σε συνδυασμό με το νέο οργανόγραμμα που καταρτίζεται οδηγούν την ΕΡΤ σε συρρίκνωση.

Ποιος ωφελείται;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ